Metallica-kitaristi haaveilee soololevystä – ”Siitä ei tulisi metallialbumia”

Sami Lommi

Kirk Hammett ei olisi yllättynyt, mikäli muutkin Metallica-muusikot kokeilisivat siipiään soolona.

Metallican soolokitaristi Kirk Hammett antoi hiljattain lausuntoja Metal Hammer -lehdelle ja keskusteli muun muassa omasta polustaan kitaristina sekä instrumentin ja bändinsä tulevaisuudennäkymistä. Keskustelu ajautui jossain kohtaa inspiraatioon ja luovuuteen ja Hammett totesi säveltävänsä erittäin paljon ja ahkerasti, jopa yli Metallican tarpeiden. Hammett sanookin haaveilevansa sooloalbumin tekemisestä.

”Minulla on paljon ylimääräistä matskua, joka ei sovi Metallicalle, ja se kasa vain kasvaa ja kasvaa. Jonain päivänä, kun hetki on oikea… Mutta tunnen, että minulla on vielä paljon annettavaa Metallicalle. Kun ajattelen olevani sillä saralla valmiimpi, ehkä sitten harkitsen muun kaman valmiiksi saattamista”, Hammett tuumaa.

”Siitä ei tulisi metallialbumia vaan jokin erikoinen sekoitus todella erilaisia tyylilajeja, mutta samalla yhtenäinen kokonaisuus.”

Mutta mitä muut Metallica-muusikot mahtaisivat tällaisesta sooloilusta tuumata, vetihän esimerkiksi James Hetfield aikanaan herneen nenään, kun silloinen basisti Jason Newsted soitteli muiden bändien kuten Echobrainin riveissä? Hammettin mielestä kukaan tuskin tykkäisi kyttyrää ja sooloilut olisivat pelkästään hyvä asia bändin kannalta.

”En olisi yllättynyt, jos jokainen meistä tekisi jossain kohtaa jotain itsenäisiä soolohommia. Se on terveellistä ja tuo uutta intoa bänditouhuihin. Se olisi kuin kiva telttaretki, jonka jälkeen on mukava palata kotiin lämpimään sänkyyn!” Hammett maalailee.

No, toivottavasti Hammett ei enää hukkaile puhelimiaan, niin ehkä se soololevykin sieltä vielä joskus näkee päivänvalon.