Metallica-kitaristi kummastelee, miksi muusikot suosivat nykyisin ”samplereita tai mitälie” kitaran sijaan

Metallica-kepittäjä Kirk Hammett pohdiskelee Metal Hammerin tuoreessa haastattelussa kitaran tulevaisuutta. Jalon kuusikielisen tulevaisuudennäkymät ovat monien mielissä näyttäytyneet suhteellisen synkkinä, tietokoneiden syrjäytettyä perinteiset instrumentit lukuisten harrastelija- ja ammattimuusikon repertuaarissa, ja useiden ikonisten kitaravalmistajien kärvistellessä talousvaikeuksissa – velkasaneeraukseen ajautunut Gibson tietenkin etunenässä.

”En tiedä mikä vittu siinä on, mutta ihmiset tuntuisivat näkevän kitaran nykyisin eri valossa ja valitsevan sämplerin tai minkälie sen sijaan”, Hammett lataa. ”Ehkä se on vain merkki muuttuneista ajoista.”

”Kaikilla instrumenteilla on ajanjakso, jolloin ne ovat poissa muodista.”

”1980-luvun alussa kitara ei ollut yhtä suosittu kuin mitä se oli saman vuosikymmenen puolivälissä, joten saapa nähdä kuinka into kitaralla tehtyä musiikkia kohtaan tästä kehittyy.”

”Se on minulle kuitenkin henkilökohtaisesti surullista kuultavaa, mutta toivon että Gibson selviää. Se on tehnyt niin ennenkin.”

Hammett kommentoi myös paljon vuosituhannen alkupuolella puhuttanutta kitarasoolojen uupumista Metallican St. Anger -albumilta.

”Se tuntui oikealta lähestymistavalta silloin, mutta eipä näin jälkikäteen tarkasteltuna tunnu enää!”

”Tulen aina vastustamaan sitä, mutta mielestäni viesti, että Metallica tarvitsee sooloja meni sen albumin jälkeen perille. Ihmiset haluavat kuulla niitä.”