”Metallica on aina yrittänyt pidätellä minua” – Megadeth-pomo Dave Mustaine ampuu taas kovilla

23.3.2023 21:08

Megadeth-luotsi Dave Mustaine avautuu pitkästä ja monimutkaisesta suhteestaan Metallicaan Guitar Worldin tuoreessa haastattelussa. Vaikka leirien välit ovat vuosien varrella olleet välillä kaikkea muuta kuin lämpimät, Mustaine ei kuitenkaan näe, että yhtyeiden välillä vallitsisi kilpailuasetelmaa.

”Mielestäni Megadethin ja Metallican välillä ei ole kilpailua”, Mustaine sanoo. ”Olemme eri bändejä, ja uskoakseni Megadeth on säilyttänyt tasonsa. Mutta surullinen juttu on se, että välillämme vallinnut draama on ollut suositumpaa kuin musiikki. Ja on syytä muistaa, että Metallica sai reilun etumatkan sillä materiaalilla jota olin osaltani luomassa.”

Haastattelussa Mustainelta tiedustellaan myös, mistä Megadeth saa kiittää pitkäikäisyyttään.

”Paljon siitä johtuu asenteesta, jossa ei siedetä paskaa”, Mustaine vastaa. ”Ihmiset tietävät että Metallica on aina yrittänyt pidätellä minua. He eivät uskoneet minun tekevän mitä tein sen jälkeen kun olivat kusseet niskaani, mutta menestyin ja tein matkan varrella parempia levyjä. Mutta en välitä sillä olen tyytyväinen menestykseeni, ja olen saanut sitä runsaasti osakseni. Nykypäivänä tekemämme musiikki kertoo kaiken oleellisen. Toivoisin, että voisimme vielä rundata yhdessä ennen kuin laitamme pillit pusiin, mutta en tiedä tuleeko niin tapahtumaan.”

”Kun tarkastelen asioita jälkeenpäin, olen mielestäni säilyttänyt tinkimättömyyteni”, Mustaine jatkaa. ”Kun loukkasin käteni, myin kaikki soittokamani maksaakseni niille joille olin velkaa. Kun useimmat bändit lopettavat, he sanovat: ’Vitut tästä’, ja jättävät tavarantoimittajansa oman onnensa nojaan. En minä. Olen ihan erilainen. Olen vanhaa koulukuntaa. Teen mitä sanonkin tekeväni. Sen takia Megadeth on edelleen täällä.”

Megadethin viimeisin albumi The Sick, The Dying…And The Dead! ilmestyi viime vuonna. Metallica julkaisee puolestaan 72 Seasons -nimeä kantavan pitkäsoiton ensi kuussa.

Lisää luettavaa