Metallica pysyy mielipiteessään: ”Olimme oikeassa Napsterin suhteen, katsokaa vaikka missä kunnossa musiikkiteollisuus on nyt”

14.5.2018 08:47

Kun Metallica päätti Euroopan-kiertueensa Pohjoismaihin, Kirk Hammett ehti vierailla muun muassa Ruotsin aamu-tv:ssä kertomassa yhtyeen kuulumisia. Blabbermouth nostaa esille, miten tässä telkkarihaastattelussa keskusteltiin muun muassa orkesterin parikymmentä vuotta vanhoista kiistoista Napsterin kanssa, ja Hammettin mukaan Metallica on edelleen järkähtämätön näkökannoissaan sen suhteen, mitä vuosituhannen vaihteessa tapahtui.

”Eihän se Napster-asia auttanut meitä millään tavalla, ei missään nimessä. Mutta tiedätkö mitä? Olemme edelleen oikeassa sen suhteen”, Hammett sanoo haastattelussa.

”Katsokaa vaikka, missä kunnossa musiikkiteollisuus on nyt. Se selittää tilanteen aika hyvin. Joskus ennen suoratoistoasia oli vähän outoa, eikä sen äänenlaatu ole vieläkään kaksinen. En välitä, mitä muut sanovat streamaus-palveluista, eivät ne koskaan kuulosta vinyyliä paremmilta.”

”Mutta samaan aikaan haluamme, että musiikkimme on kaikkien saatavilla. Niinpä täytyy varmistaa, että se on tarjolla kaikissa nykyaikaisissa alustoissa.”

Napster-ryhmän ja Metallican välillä ei noin muuten liene enää suurta vihamielisyyttä – olihan Lars Ulrich muun muassa vieraana Napster-johtaja Sean Parkerin häissä vuonna 2013.

Metallican ystäville kerrottakoon muuten sellaisia ilouutisia, että yhtye suunnittelee jo seuraavaa Euroopan-kiertuettaan. Sellainen on ilmeisesti tiedossa jo vuonna 2019. Mikä jottei!

Lisää luettavaa