Metallica-rumpalin omassa bändissään soittavat pojat paljastavat, millaisia neuvoja ovat saaneet isältään

3.11.2022 22:00

Metallica-rumpali Lars Ulrichin pojat Myles ja Layne muodostavat Taipei Houston -nimisen garage rock -bändin. Duo julkaisi As The Sun Sets -ensisinglensä kesäkuussa ja debyyttialbumi Once Bit Never Bored ilmestyy kauppojen hyllyille 4. marraskuuta, eli huomenna.

Rock Soundin tuoreessa haastattelussa pojat kertovat saaneensa menestyneeltä isältään tukun kelpo neuvoja, joiden avulla luovia musiikkibisneksen ristiaallokossa.

”Joo, erityisesti alkuaikoina hän antoi tiettyjä neuvoja. Se oli siistiä. Soitimme hänelle muutamia biisejä ja… ei nyt mitään tiettyä erityistä, vaan enemmänkin tyyliin: ’Älkää hukatko aikaa tekemällä tätä tai tuota, ja älkää käyttäkö kymmentä vuotta musiikin tekemiseen.'”

”Tyyliin: ’Laittakaa materiaalinne saataville, näyttäkää ihmisille mitä te teette.’ Olkaa fiksuja ja käyttäkää aikanne järkevästi, ja kaikkea yleistä alaan liittyvää – mikä on vain hyvä, sillä musiikkiala on hullu.”

Joku vääräleuka voisi tietysti vitsailla, että Lars ei ole aina noudattanut omaa neuvoaan, sillä Death Magneticin ja Hardwired… To Self-Destructin välillä meni kahdeksan vuotta. Ja vaikka yhtye vannoikin, ettei seuraavan pitkäsoiton kanssa tuhraantuisi yhtä kauan, on edellisestä ehtinyt tähän mennessä vierähtää jo kuusi vuotta. Yhtyeen jäsenet ovat kuitenkin kertoneet työskennelleensä uuden albumin parissa jo jonkin aikaa.

Tarkasta Taipei Houston -haastattelu alta.

Lisää luettavaa