Metallican kasarikokoelma maistuu Guns N’ Roses -kitaristille: ”Yksi kaikkien aikojen parhaista cover-levyistä”

Saara Planting

Guns N’ Roses -kitaristi Slash vieraili hiljattain Steve Jonesin haastateltavana tämän isännöimässä Jonesy’s Jukebox -radio-ohjelmassa. Kitaristi turinoi juttutuokion tiimellyksessä muun muassa Gunnareiden vuoden 1993 The Spaghetti Incident? -cover-albumista.

”Duff [McKagan] valitsi pari biisiä”, mies muistelee levyn tekoprosessia. ”Since I Don’t Have You, muistan Axlin [Rose] nostaneen sen esiin, ja olin aina rakastanut sitä biisiä, joten olin, että ’Jes, tuo biisi olisi hyvä tehdä.’ Hair Of The Dog oli yksi biiseistä, jonka me molemmat halusimme mukaan. Kaikki heittivät tavallaan ideoita hattuun… Se oli helvetin hauskaa. Se oli hyvin spontaania ja levy äänitettiin useissa eri studioissa — joitain juttuja nauhoitettiin Valloissa, ja luulisin, että osa Kanadassa — mutta en mene siitä takuuseen. Mutta tiedän käytössä olleen eri studioita, kun reissasimme tien päällä. Pistäydyimme vain paikalla. Since I Don’t Have Youn kohdalla muistan meidän vuokranneen studion jostain keskeltä skutsia — me vain löysimme sen, teimme varauksen, menimme paikalle ja pistimme matskun nauhalle. Se oli todella hauskaa.”

Slash tunnustautuu ylipäätään cover-levyjen suureksi ystäväksi.

”Mahdollisuus tehdä oma versio kappaleesta, josta todella pidät, on siistiä”, mies selittää. ”Jotkut cover-levyt ovat parempia kuin toiset. Levyt, joilla artisti todella tuntee yhteyttä alkuperäismateriaaliin, ja siitä muodostuu levytysten aikana osa heidän persoonaansa, ovat todella hienoja. Mielestäni Metallican Garage Days oli yksi kaikkien aikojen parhaista cover-levyistä. Se oli mahtava.”

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan tästä: