Michael Monroe kirjoitti viime vuonna Vince Neilille kirjeen – aiheena Razzlen kuolema

6.3.2024 11:10

Vuonna 1984 Mötley Crüen laulaja Vince Neil nousi Los Angelesissa humalassa rattiin ja ajoi päin vastaan tullutta autoa. Neilin kyydissä ollut Hanoi Rocksin rumpali Nicholas ”Razzle” Dingley kuoli välittömästi. Razzle oli vain 24-vuotias. Siihen päättyi Hanoin nousukiito maailmalla.

Tämä murhenäytelmä on yksi kotimaisen rockin historian tunnetuimmista ja puhutuimmista tapauksista. Siksi oli huomionarvoista, kun entinen Hanoi-laulaja Michael Monroe lähestyi viime vuonna Mötley Crüen jäseniä sovinnollisessa hengessä. Mötley esiintyi kesäkuussa 2023 Hyvinkään Rockfestissä, ja Monroe kävi tapaamassa bändiä tapahtuman yhteydessä. Osapuolet julkaisivat sosiaalisessa mediassa useita yhteisselfieitä, joissa vakuutettiin, että menneet ovat menneitä.

Nyt Monroe kertoi ruotsalaisen Rockklassiker-radioaseman haastattelussa hieman tarkemmin, mitä Hyvinkäällä oikein tapahtui. Monroe kertoo myös Vince Neilille kirjoittamastaan kirjeestä, jossa Hanoi-laulaja purki ajatuksiaan Razzlen kuolemasta.

”Se oli mahtavaa”, Monroe kertoo haastattelussa Mötleyn tapaamisesta. ”Olin miettinyt jo vuosien ajan, ettei meillä ollut mitään syytä katkeruuteen. Välillämme oli vihamielisyyttä yhdessä vaiheessa, kun heidän julkaisemansa boksin nimeksi oli pistetty Music To Crash Your Car To, ja yksi media otti minuun yhteyttä ja kysyi mielipidettäni asiasta. Taisin vastata jotain tyyliin ’tämä antaa huonolle maulle nimen’. Sitten Nikki Sixx suttui siitä ja sanoi jotain ikävää, mutta siihen se jäi.”

”Minusta meillä ei ollut syytä vihanpitoon. Olimmehan alun perin ystäviä, ja se kauhea onnettomuus liittää meidät aina yhteen. Niin se valitettavasti on. Haluaisin kuitenkin, että tämä yhteys olisi luonteeltaan positiivinen.”

Monroe kertoo ottaneensa Mötley-muusikoihin yhteyttä Rockfestissä niin ikään esiintyneen Def Leppardin välityksellä. Hän kirjoitti kirjeen ja pyysi laulaja Joe Elliottia välittämään sen Nikki Sixxille, ja Mötley-basisti ilahtui tästä elkeestä. Kun Nikki vastasi sähköpostitse kiitelläkseen, Monroe kysyi, olisiko Rockfestin yhteydessä mahdollista tavata Vince Neiliä. Monroe ja Neil kun eivät olleet koskaan nähneet toisiaan kasvokkain.

Tämä hetki koitti sitten Mötleyn keikan jälkeen, kun bändi laskeutui lavalta. Nikki Sixx antoi Monroelle lujan halauksen, ja pian Vince Neil saapui paikalle.

”Kerroin hänelle, että Razzle olisi halunnut meidän tapaavan, koska me laulajat olemme keskenämme samankaltaisia. Hän hymyili, ja katsoimme toisiamme silmiin muutaman minuutin ajan. Näin, että hän oli kantanut sisällään paljon tuskaa”, Monroe sanoo haastattelussa.

”Tajusin, että Razzlen kuolema oli vaikuttanut Vinceen kaikkein voimakkaimmin. Hän on kärsinyt siitä eniten, eikä hänen elämänsä ole palautunut enää ennalleen.”

Monroe jutteli Hyvinkäällä vielä hyvän tovin Nikki Sixxin ja Tommy Leen kanssa, mutta hänestä tuntui, että Vincelle pitäisi sanoa vielä muutama sananen. Niinpä Monroe kirjoitti kollegalleen kirjeen.

”Pyysin Nikki Sixxiä välittämään sen Vincelle. Työstin kirjettä hetken aikaa. Halusin valita sanani huolella, ja halusin hänen voivan hieman paremmin”, Monroe kertoo.

”Pari päivää myöhemmin Nikki sanoi Vincen tulleen hänen huoneeseensa, lukeneen kirjeen ja hymyilleen leveästi. ’Tämä on hienoa’, Vince sanoi.”

”Halusin hänen tietävän, että jos tapaus edelleen vaivaa häntä, hänen pitäisi antaa itselleen anteeksi ja elää onnellisena. Niin Razzlekin toivoisi. Hän ansaitsee onnea elämäänsä. Hänellä on ollut todella vaikeaa eikä hän ole ollut entisensä sen tapauksen jälkeen. Se oli kauhea asia, mutta niin olisi voinut käydä kelle tahansa meistä.”

Monroen mukaan Mötleyn ja hänen välinsä ovat nykyään kunnossa ja kaikki on aloitettu puhtaalta pöydältä. Kukaties Monroen musisointia kuullaan vielä jollain Mötley-tuotokselle – sekään ei kuulemma ole mahdoton ajatus.

Lisää luettavaa