Mies löysi kympillä ostamansa levyn kansista John Lennonin kuningatar Elisabetille osoittaman protestikirjeen – arvo kymmeniä tuhansia

30.10.2016 14:55

John Lennonin kuningatar Elisabetille osoittama kirje, jossa mies selvittää taustoja hänelle myönnetyn kunniamerkin palauttamisesta, on löytynyt käytettynä ostetun levyn kansien välistä. CNN raportoi kirjeen olevan nyt näytillä The Beatles Story -näyttelyssä Liverpoolissa. Lennonin viesti kuningattarelle on itsessään melko lyhyt ja ytimekäs: ”Palautan MBE (Brittiläisen imperiumin jäsen) -kunniamerkkini vastalauseena Britannian osallisuudesta Biafran-sotaan, vastalauseena tuestamme Yhdysvalloille Vietnamissa ja vastalauseena Cold Turkeyn luisumiselle listoilta”, Lennon sanailee, omaan vuoden 1969 singleensäkin viitaten.

Kirjeen uskotaan olevan ensimmäinen versio lopullisesta Lennonin kuningattarelle lähettämästä nootista, sillä sen käsiala on osittain suttaantunut. Nimetön omistaja oli löytänyt kirjeen kymmenellä punnalla ostamansa käytetyn levyn kansien välistä ja asiantuntijat arvioivatkin sen arvoksi nyt noin 60 000 puntaa. Ihan kiva.

Kuva: The Beatles Story

Lisää luettavaa