Mikä on Tuomas Holopaisen mielestä maailman paras metallibiisi? Nightwish-johtaja kertoo

11.6.2024 07:00

Tuomas Holopainen promotoi nyt urakalla Nightwishin tulevaa Yesterwynde-albumia, ja tätä varten herra nähtiin myös saksalaisen Rock Antenne -radioaseman haastattelussa. Puhetta riitti muun muassa siitä, mikä on Holopaisen mielestä maailman paras rock- tai metallibiisi, ja vastaus on selkeä: Metallican One.

”Se on upea sävellys, jossa on upeat sanat ja musiikkivideokin. Se tuli sellaiseen aikaan, kun itse löysin metallimusiikin, joten se tuo mieleen paljon muistoja”, Holopainen sanoo haastattelussa.

”Menin katsomaan Metallicaa ja Guns N’ Rosesia Kansas Cityssä syyskuussa 1992 ja One oli viimeinen kappale, jonka bändi soitti ennen encoreita. Se räjäytti tajuntani.”

Holopainen muistelee myös erästä lämminhenkistä kohtaamista James Hetfieldin kanssa.

”Jotain vuosi sitten soitimme eräällä festivaalilla, oliko se nyt Belgiassa. Viimeisen kappaleen jälkeen kävelin alas lavalta, ja yhtäkkiä siinä oli James Hetfield taputtamassa minua selkään. En osannut sanoa muuta kuin ’voihan vittu’. Ja jotkut vielä väittävät, ettei omia idoleita pitäisi tavata”, Holopainen kertoo.

Metallican viimeviikonloppuisten Suomen-keikkojen tunnelmiin voi heittäytyä alempaa löytyvistä linkeistä. Mahtoiko Holopainen olla sunnuntaina Olympiastadionilla Onea fiilistelemässä?

Lisää luettavaa