Milloin Kiss, Judas Priest, Iron Maiden ja muut rockjätit aikovat palata keikkalavoille? Katso tämän hetken tilanne

18.5.2021 12:29

Ei nyt pitäisi alkaa ilakoida liian aikaisin, kun kaiken maailman intialaisia variantteja puskee esiin, mutta tapahtumakenttä valmistautuu joka tapauksessa heräämään koronahorroksesta. Pandemiatilanne on helpottanut siinä määrin, että monet suuret bändit aikovat lähteä liikekannalle joko kesällä tai syksyllä, ja Ultimate Classic Rock kasasi listaa siitä, millaisia suunnitelmia jäteillä on.

Kesällä keikoille aikovat palata esimerkiksi Kiss, Judas Priest, Lynyrd Skynyrd, ZZ Top ja Green Day. Kissin kesäkuulle buukattu konsertti ei tosin ole osa yhtyeen massiivista End of the Road -kiertuetta, vaan pienempi erikoiskeikka New Yorkissa. Varsinaisen rundin jatkumisesta ei ole vielä tehty päätöstä. Skynyrd, Green Day ja ZZ Top puolestaan aikovat kiertää kesän mittaan Yhdysvaltoja ihan kunnolla, ja Judas Priest palaa rundille kesäkuussa Tanskassa jatkaen siitä muutaman Euroopan-keikan jälkeen Atlantin toiselle puolelle.

Syksyllä keikoille lähtevät muun muassa Foo Fighters, Guns N’ Roses, Megadeth, Alice Cooper, Eagles, Elton John ja Metallica. Foo Fighters, Metallica ja GNR soittavat tosin syys–lokakuussa vain pari festarikeikkaa, mutta Alice Cooper, Eagles ja Megadeth aikovat kiertää Jenkeissä pidemmän kaavan mukaan. Elton John aikoo operoida syyskuusta eteenpäin vanhalla mantereella, ja suunnitelmissa on myös kaksi keikkaa Helsingissä (21.–22.9.).

Useimmat starat aloittavat keikkailun Yhdysvalloista, mikä johtunee siitäkin, että Euroopassa on edelleen eri maissa erilaiset matkustus- ja kokoontumisrajoitukset. Suomalaiset ovat sikäli mukavassa asemassa, että Iron Maiden aikoo jatkaa kiertuettaan vuoden kuluttua nimenomaan täällä. Bändi esiintyy 4.6.2022 Hyvinkään Rockfestissä, ja siitä lienee odotettavissa tulinen show, kun tien päällä viihtyvä bändi pääsee viimein taas kunnolla tositoimiin.

Lisää luettavaa