Miltä kuulostaa Ed Sheeran äänekkäänä rockversiona? Blind Channel näyttää mallia

Yksi viime vuoden menestyneimipiä artisteja, 23-vuotias englantilainen folkpopartisti Ed Sheeran tunnetaan pehmeästä äänestään ja herkästä musiikistaan. Mutta toki hänen laulunsa taipuvat myös hyvin erilaiseen käsittelyyn.

Sen todistaa oululainen Blind Channel, joka teki Ed Sheeranin Don’t-kappaleesta hyvin erilaisen – mutta yllättävänkin toimivan – version. Eikö toimikin?

– Viime kesänä oltiin juuri vedetty keikka Saksan Wacken Open Airissa ja ajaessamme takaisin kohti Suomea yöllä radiosta soi tämä kyseinen biisi, joka oli jo entuudestaan meille tuttu. Siinä tilanteessa päätimme yhdessä, että vielä joku päivä tästä tehdään bändin ensimmäinen Punk Goes Pop -henkinen cover, kommentoi Blind Channelin laulaja Niko Moilanen. 

– Itse olen henkilökohtaisesti aina ihaillut Ediä ja hänen tyyliään. Ilmeisesti kyseisestä kappaleesta ei ole tehty aikaisemmin vastaavaa coveria, joten tämä tuli erittäin hyvään saumaan. Alkuvuodesta kuvasimme kappaleesta Teemu Halmetojan ohjaaman treenishenkisen musavideon!

Viime vuonna Foreshadow-ep:n julkaissut Blind Channel työstää parhaillaan tälle vuodelle suunnittelemaansa debyyttialbumia. Yhtyeestä voi lukea lisää Soundin Tarkkailuluokka-palstalta.

Muistutukseksi: Ed Sheeranin alkuperäinen Don’t kuulostaa tältä: