Miltä näyttää Slipknotin tulevaisuus? Shawn ”Clown” Crahanin puolesta yhtye voisi jatkossa myllätä julkaisupolitiikkaansa

Rex Features/Adela Loconte/Shutterstock/All Over Press

Slipknotin syyskuun lopulla julkaisema The End, So Far oli yhtyeen viimeinen Roadrunner Records -levymerkille äänittämä albumi, ja monellakin tapaa uuden aikakauden alku. Yhtye solmi sopimuksen yhtiön kanssa jo vuonna 1998. NME:n haastattelussa Shawn ”Clown” Crahan kertoo yhteistyön päättyvän virallisesti 31. maaliskuuta 2023, jonka jälkeen yhtye on jälleen täysin itsenäinen. Perkussionistin mukaan se saattaisi jatkossa muuttaa myös tapaa, jolla yhtye julkaisee uutta musiikkia.

”Olen aina ajatellut, että ’mitä jos Slipknot olisi tarpeeksi iso, ettei se olisi riippuvainen albumeista?’ Sanotaan, että Clown voisi vakuuttaa sinut: ’Hei, sen sijaan että odoteltaisiin kahta vuotta 12 kappaletta, annan teille yhden kappaleen kuukauden välein.’ Todellisuudessa viilaisin siis vuoden pois koko prosessista.”

Crahanin mukaan singlet olisivat täysiverisiä julkaisuja kansitaiteineen kaikkineen.

”Ne kävisivät kaikkien samojen suodatinten läpi – ne menisivät bändin läpi, Corey Taylorin läpi ja niille tehtäisiin ammattimainen miksaus ja masterointi – yhtään askelta ei jätettäisi väliin, kaikki menisi kuten ennenkin. Ja haluaisimme tehdä näin siksi, että mielestäni fanien on aika päästä käsiksi kaikkeen.”

Crahan sanoo uskovansa albumeiden ”jäävän historiaan” digitaalisten formaattien suosion myötä. Samalla se miehen mukaan helpottaisi yhteistyötä ulkopuolisten muusikoiden kanssa.

”Tuolla tavoin vapaus mahdollistaisi surrealistisempien mahdollisuuksien tutkimisen — se hyödyttäisi kaikkia. Filosofiana olisi saada houkuteltua fanit mukaan, heavy metalin, levy-yhtiöiden, video- ja radiokanavien sijaan… ei, kyse olisi rakkaudesta musiikkia kohtaan — rakastatte artisteja, rakastatte bändiämme, tiedätte meillä olevan omat siivilämme. Katsokaa mihin pystymme kun olemme vapaita kastamaan pensselimme aivan minne tahansa.”