Ministryn Al Jourgensen hämmästelee: Miksi ihmisistä oli hyvä idea äänestää ”oranssia orankia”?

Yhtyeen uusi AmeriKKKant-albumi ei kuitenkaan ole suoraan Trumpia vastustava levy.
23.2.2018 13:37

Industrial metal -veteraaniyhtye Ministry julkaisee 9. maaliskuuta uuden AmeriKKKant-albuminsa. Bändi ja sen nokkamies Al Jourgensen tunnetaan hyvin kantaaottavina ja yhyteen historiasta löytyykin esimerkiksi George W. Bushia ja tämän hallintoa kritisoineita ja vastustaneita kokonaisia teemalevyjä. Tuoreessa Illinois Entertainerin haastattelussa Jourgensen toteaa olevansa edelleen huolissaan maansa poliittisesta nykytilasta ja istuvasta presidentistä.

– Mitä vittua tässä yhteiskunnassa on oikein tapahtunut, että ihmisistä on ollut hyvä idea äänestää sellaista hohtavaa, oranssia orankia? Jourgensen tokaisee.

Hän kuitenkin täsmentää, ettei AmeriKKKant ole anti-Trump–albumi vaan se on peili, johon ihmisten pitää katsoa ja kertoa, miksi sellainen ihminen on päässyt valtaan.

– [Trump] on vain oire. Jos menet lääkäriin näyttämään olkapäässäsi olevaa kystaa, he saattavat huomata sitä hoitaessaan sinun sairastavan syöpää. Kysta on vain oire eli Trump on kuin kysta.

Yhdessä asiassa Jourgensen antaa sentään Trumpillekin kiitosta, nimittäin tämä antaa runsaasti materiaalia kantaaottavuutensa ja kritiikkinsä usein huumoriin ja sarkasmiin verhoavalle muusikolle.

– Minä vain annan kaiken sarkasmin valua suoraan sen vitun ”vihaisen Cheeton” suusta. Minun ei ole juurikaan tarvinnut ponnistella osoittaakseni, miten idiootti hän on. Jos teemme vaikka Revolting Cocks -yhtyeen levyä, kehittelemme kaikenlaisia skenaarioita, teemme pilkkaa kaikesta ja ironia ja sarkasmi kukkii. Mutta tässä tapauksessa tämä kaveri hoitaa sen aivan itse. Minä vain heilutan vieressä lippua, että ”Tämä ei ole oikein, tämä ei ole normaalia”.

Lisää luettavaa