Minkä metallilevyn Geezer Butler olisi itse halunnut tehdä? Vastaus saanee jyrkimmät puristit yskähtämään

15.6.2023 09:24

Geezer Butler on ennättänyt olla mukana aika komealla kokoelmalla raskaan rockin klassikoita. Kun Black Sabbathin katalogista löytyvät nopeasti heitettynä sellaiset suht vaikutusvaltaiset levyt kuin Paranoid, Heaven and Hell ja Master of Reality, on siinä jo sellainen työ tehtynä, ettei kovin moni vastaavaan kykene. Vaan mikä muiden bändien tekemä albumi on tehnyt Geezeriin niin suuren vaikutuksen, että mies olisi itse halunnut sen tehdä?

Tällainen asia nousi esille Loudwiren haastattelussa, kun Butlerilta kysyttiin, miksi hän hehkuttaa elämäkertakirjassaan Metallican nimikkolevyä niin paljon. Toisin kuin suuri osa metalliyleisöstä noin keskimäärin, Geezer ei niinkään arvosta Metallican vanhempia julkaisuja, mutta vuoden 1991 ”Musta albumi” teki häneen lähtemättömän vaikutuksen.

”Minusta sen riffit ovat upeita. Ajattelin aina, että voi luoja, kunpa minä olisin tehnyt nuo. Siinä oli loistavia riffejä ja jotain sellaista, mihin pysytin samaistumaan. En pystynyt niinkään samaistumaan heidän aikaisempiin juttuihinsa. Monet ajattelevat, että ne alkupään jutut ovat todellista Metallicaa, mutta eivät ne tehneet minuun niin suurta vaikutusta. Mutta kun Musta levy tuli, se oli enemmän minun makuuni”, Butler sanoo.

”Se oli yksi sellainen metallilevy, jota pystyin kuuntelemaan alusta loppuun. Nautin sen kuuntelemisesta todella paljon. Missä tahansa genressä on vain harvoja levyjä, joita kuuntelen kokonaisuudessaan. Se on yksi sellainen albumi, ja se teki minuun suuren vaikutuksen.”

Makunsa kullakin! Bob Rock varmasti ainakin ilahtuu tämän lukiessaan. Mitähän Geezer mahtaa sitten olla mieltä Metallican myöhemmistä levyistä?

Lisää luettavaa