Harvapa saa koesoittomahdollisuuden Rollareihin ja vielä harvempi kunniasta kieltäytyy – niin Michael Schenker kuitenkin meni tekemään ja kertoo nyt miksi

https://www.youtube.com/watch?v=Jl-AyDhpo1k

Saksalainen kitaristisuuruus Michael Schenker oli kuumaa valuuttaa maailmanlaajuisessa suosiossa paistatelleiden bändien keskuudessa pitkin 1970-lukua ja 80-luvun puolellekin. Herran palveluksista olivat eri vaheissa kiinnostuneita niin Aerosmith kuin Ozzy Osbournekin, mutta kenties sitä kaikkein huiminta koesoittomahdollisuutta tarjoiltiin vuoden 1973 paikkeilla herran ollessa juuri ja juuri täysi-ikäinen.

”Olin juuri liittynyt UFOon, olin 17-vuotias enkä puhunut lainkaan englantia”, mies muistelee tapausta yltä löytyvällä videolla. ”Kaksi kuukautta myöhemmin sain puhelun, en oikeastaan edes omistanut puhelinta vaan jouduin menemään alakertaan vuokraemäntäni luokse, ja minulta kysyttiin: ’Michael, haluaisitko tulla koesoittamaan The Rolling Stonesille?’ olin että ’Mitä? Rolling Stonesiin? Odottakaa kun soitan teille takaisin.’ Soitin veljelleni Rudolfille ja sanoin ’Voitko uskoa tätä?’ Rudolf oli pakkomielteinen maineen suhteen, päinvastoin kuin minä, ja hän halusi olla kuin Elvis Presley tai The Rolling Stones.”

”Hän ei sitä myönnä, mutta minä todellakin soitin hänelle koska hän on isoveljeni, kuusi ja puoli vuotta minua vanhempi, ja sanoin etten tiedä mitä minun pitäisi tehdä. Hän sanoi, että ’Se on sinun elämäsi ja sinun pitää itse miettiä mikä olisi parhaaksesi.’ En koskaan soittanut takaisin ja muistan vain kuinka Brian Jones oli juuri kuollut ja lehdessä oli kuva heistä [Rolling Stonesista] tutkimassa toistensa hiuksia täiden varalta. Sanoin silloin itselleni, että jos liittyisin tähän bändiin kuolisin kahden vuoden sisällä. Olin niihin aikoihin niin hauras kaveri, että koko ajataus pelotti minua. Hauskinta tässä kaikessa on se, että pestin saanut kaveri, Ronnie Wood, on kova Michael Schenker -fani.”

The Rolling Stonesin muut jäsenet antoivat lähtöpassit Brian Jonesille vuonna 1969 ja mies menehtyi myöhemmin samana vuonna. Jonesin korvaajaksi valikoitui Mick Taylor ja ilmeisesti Schenkerin saama koesoittotarjous on liittynyt kyseisen herran orkesteriin jättämän aukon paikkaamiseen. Lopulta kakkoskitaristiksi pestattiin Ronnie Wood, joka on musisoinut Rollareissa vuodesta 1975 aina tähän päivään saakka.