Mitä Bruce edellä, sitä muut Maiden-muusikot perässä: taas on tulossa kiinnostava elämäkertakirja

2.8.2019 10:31

Iron Maidenin muusikot ovat intoutuneet muistelemaan menneitä oikein urakalla. Bruce Dickinson julkaisi What Does This Button Do? -elämäkertakirjansa vuonna 2017, ja nyt kitaristi Adrian Smith suunnittelee samanlaista siirtoa. Asiasta kertoo muun muassa Loudwire.

Kirja noussee useammankin metallifanin lukulistalle, onhan Smith vastuussa useista Iron Maidenin ikivihreistä ja miehen kitarakuviot ovat tärkeä osa heavy metalin kehityskulkua. Smithin säveltämiä Maiden-bravuureita ovat muun muassa Wasted Years, The Evil That Men Do ja 2 Minutes To Midnight. Smith erosi Maidenista vuonna 1990 ja palasi kuvioihin yhdeksän vuotta myöhemmin – nyt saadaan varmaan kuulla lisätietoja tästäkin episodista.

Smithin kirjan otsikoksi on ilmeisesti valikoitunut nimihirviö Monsters of River and Rock: My Life as Iron Maiden’s Compulsive Angler. Julkaisupäiväksi mainitaan 14.5.2020.

Vaan missä viipyy Steve Harrisin elämäkerta? Harris ei tunnetusti ole kovin innokas paistattelemaan valokeilassa, mutta voisi kuvitella, että tämä Iron Maidenin pääpiru haluaisi kertoa myös oman versionsa tapahtumien kulusta. Toivottavasti mies innostuisi vielä kirjoitushommiin.

Lisää luettavaa