Mitä ex-kitaristi Steve Morse tuumaa Deep Purplen nykykokoonpanosta ja paikkansa ottaneesta Simon McBridesta?

Yhtye julkaisee kesällä ensimmäisen pitkäsoittonsa McBriden kanssa.
29.4.2024 09:27

Rockveteraani Deep Purple julkaisee 19. heinäkuuta uuden pitkäsoiton =1. Kyseessä on ensimmäinen levy kitaristi Simon McBriden kanssa, joka korvasi vuodesta 1994 aina vuoteen 2022 bändissä vaikuttaneen Steve Morse, joka jättäytyi bändistä sivuun ollakseen syöpään sairastuneen vaimonsa tukena. Tuoreessa Sea Of Tranquillityn haastattelussa Morselta kysyttiin, olisiko hän vielä bändissä, mikäli hänen vaimonsa ei olisi sairastunut.

”Tuohon on mahdotonta vastata. Mutta nyt kun olen ollut poissa muutaman vuoden ja nähnyt asioita myös kauempaa, olen huomannut, että kaikki mitä teen Flying Colorsin, The Dixie Dregsin ja Steve Morse Bandin kanssa istuu minulle paremmin ja on minulle luontevampaa”, Morse pohtii.

”Mutta olisin vienyt sen bändin loppuun. Se oli minun mantrani. En lopettanut mielelläni, mutta sitten tapahtui mitä tapahtui. Ja nyt kun olen saanut hieman etäisyyttä, olen mielestäni musiikillisesti minulle sopivammassa paikassa. Ja mielestäni Simon sopii bändiin paremmin kuin minä. Ainakin mitä tulee… He keikkailevat armottomasti ja minä olin aina se, joka sanoi: ’Tämä kiertue on todella pitkä, jossain kohtaa uupumus iskee. Meidän pitäisi keikkailla lyhyemmissä pätkissä’. Kukaan ei halunnut kuulla sellaista, varsinkaan manageriportaassa.”

”Mutta he ovat nyt juuri siinä pisteessä jossa he haluavat olla. He ovat mahtava rock ’n’ roll -yhtye ja jatkavat loistavan musiikin tekemistä.”

Lisää luettavaa