Mitä Freddie Mercury mahtaisi tuumata nykyisestä korvaajastaan? – Annetaanpa Queen-kitaristin kertoa

31.8.2018 21:48

Queen-kitaristi Brian May ylistää yhtyeen nykyistä laulajaa Adam Lambertia estottomasti ennen yhtyeen syyskuun 1. päivä alkavaa Las Vegasin keikkaputkea. American Idol -kisasta tunnetuksi tullut Lambert hyppäsi legendaarisen orkesterin keulille vuonna 2011. Mayn mukaan Freddie Mercury olisi vaikuttunut seuraajastaan.

”Freddie rakastaisi ja vihaisi häntä, koska Adam on saanut Jumalalta todellisen lahjan”, mies toteaa. ”Hänen äänensä on yhdellä miljardista, kenelläkään ei ole vastaavaa äänialaa, ei ainakaan kenelläkään jonka kanssa olen työskennellyt, eikä kyse ole ainostaan äänialasta, vaan myös sen laadusta. Olen nähnyt Adamin kehittyvän aivan kuten näin Freddienkin kehittyvän.”

”Hän ei imitoi millään tavoin Freddietä, mutta hän on se palapelin puuttuva osa. Se on mieletöntä, emme millään tekisi tätä nykyään ilman Adamia. Toisinaan lopetan soittamisen ja ihmettelen, että ’mitä ihmettä hän juuri teki?’ Hän tulkitsee niin vapaasti, että se tuntuu munaskuissa asti. Hänen äänensä ja tapansa tulkita.”

May muistelee myös ensimmäisiä kertoja, kun Queenin ja Lambertin tiet kohtasivat.

”Adamissa oli vain sitä jotakin, kemiamme kohtasivat heti ja oli kuin olisimme olleet jo valmiiksi samassa bändissä”, kitaristilegenda sanoo. ”Kun saimme tilaisuuden työskennellä hänen kanssaan, kävimme soittamassa palkintogaalassa Irlannissa. Vetäisimme The Show Must Go Onin, We Are the Championsin ja We Will Rock Youn ja kaikki, me mukaan lukien, olivat että ’ohhoh, tämähän toimii. Tässä on sitä jotain. Kaikki osaset vain loksahtelivat kohdilleen.'”

Lisää luettavaa