Mitä Guns N’ Rosesin biisejä Duff McKagan soittaa mieluiten keikalla? Basisti nimeää suosikkinsa

1.12.2023 07:00

Duff McKagan ennätti vierailemaan AXS TV:n videohaastattelussa keskustelemassa kaikenlaisista asioista. Basisti puhui mielellään tuoreesta Lighthouse-soololevystään, mutta asiaa riitti tietysti myös Guns N’ Rosesista. Yksi kiinnostava kysymys liittyi siihen, mitä GNR:n kappaleita McKagan soittaa mieluiten keikalla. Kysymystä tarkennettiin vielä niin, että Duffin piti kertoa, mikä hänen valintansa olisi ollut vuonna 1987, mikä vuonna 2016 ja mikä on hänen nykyinen suosikkinsa.

Ensimmäiseen kohtaan McKagan tarjoaa hitusen yllättävän valinnan: Appetite for Destructionin päätöskappaleen Rocket Queenin.

”Suosikkibiisini keikoilla oli silloin Rocket Queen, koska saimme siihen hyvän grooven ja keksimme kaikki ne siistit välijutut, jotka sitovat kappaleen yhteen. Axl kirjoitti siihen myös hienot sanat, ja siitä tuli sellainen korkeuksiin kurottava kappale”, Duff kertoo.

Appetite oli alun perin tällainen pieni levy, jonka teimme lähinnä itsellemme ja kavereillemme ja joillekin rokkarityypeillä, jotka sattuivat pitämään meistä. Menimme vain studioon ja äänitimme biisejä, jotka olimme säveltäneet itsellemme ja joista jotkut klubityypit tykkäsivät. Rocket Queen tuntui tavallaan askeleelta eteenpäin, ainakin minulle.”

Mitä vuoteen 2016 tulee, Duff valitsee siihen kohtaan November Rainin.

”Olen aina pitänyt sen soittamisesta, se on niin suuri hetki. Axl istuu alas ja yleisössä näkyy, miten sytkärit syttyvät palamaan, ja Slashin soolo on siinä sellainen elämää suurempi juttu”, McKagan kertoo.

Entä nykyhetki? Siihen tulee jo viran puolesta tuttu vastaus: kaikki yhtyeen uudet biisit.

”Nykyään minusta on hauskaa soittaa näitä muutamia uusia kappaleita, joita olemme julkaisseet. Hard Skool, Absurd, The General ja Perhaps.”

Duff McKagan on näkyvästi esillä myös uusimmassa Soundissa, joten käväise lähikaupan lehtihyllyllä ja nappaa numero 10/23 mukaasi! Täältä saa vähän esimakua siitä, mitä McKagan Soundille jutteli.

Lisää luettavaa