Mitä Iron Maidenin ja Metallican jälkeen? – Fozzy-pomo on huolissaan siitä, ketkä tähdittävät rockfestivaaleja 10 vuoden päästä

John Gilleese/Shutterstock/All Over Press

Fozzy-yhtyeen keulilta ja showpainikehistä tuttu Chris Jericho esittää huolensa siitä, mistä löytyvät rockfestivaalien pääesiintyjät metallicojen, ironmaideneiden ja judaspriestien eläköityessä. Aihe nousi puheeksi Twisted Sister -kitaristi Jay Jay Frenchin isännöimässä The Jay Jay French Connection: Beyond The Music -podcastissa.

”Juttelin Download-festivaalin promoottori Andy Coppingin kanssa viime vuonna”, Jericho sanoo. ”Kysyin, että ’Missä ovat pääesiintyjät 10 vuoden päästä?’ Kun Iron Maiden [lopettaa] ehkä joskus 10 vuoden päästä — kuka tietää? Maiden saattaa esiintyä vielä seuraavat 50 vuotta. Sanon vain, että vuosien vieriessä pääesiintyjät pysyvät samoina. Mitä tapahtuu, kun nuo bändit lopettavat?”

”Kuka korvaa heidät ja pystyy a) vetämään 100 000 katsojaa näissä maissa, ja b) pystyvät viihdyttämään tuollaista yleisömassaa?”, mies penää. ”Se ei ole helppoa. Sitä täytyy olla todella tikissä saadakseen 100 000 katsojaa puolelleen. Se huolestuttaa minua. On muutamia bändejä, jotka ovat nappaamassa soihtua, mutta niitä ei ole tarpeeksi täyttämään kaikkia näitä festivaaleja vuonna 2030.”

Kuuntele haastattelu alta.