Mitä kuuluu Ronnie James Dio -dokumentille ja omaelämäkerralle? Wendy Dio antoi tilannepäivityksen

23.10.2020 10:40

Legendaarisesta heavy metal -kultakurkku Ronnie James Diosta, jonka kuolemasta tuli viime toukokuussa kuluneeksi 10 vuotta, on tekeillä pitkä dokumenttielokuva. Työn alla on myös osittain laulajan itsensä kirjoittama omaelämäkertakirja. Ronnie James Dion leski ja pitkäaikainen manageri Wendy Dio antoi tilannepäivitykset molemmista projekteista hiljattain WSOU-radiolle antamassaan haastattelussa.

”Aloimme työstämään sitä BMG:n kanssa ja mukana on ansioituneita ohjaajia. Olen heistä hyvin tyytyväinen. Luonnollisesti nyt kaikki asiat ovat seisahtuneet”, Wendy Dio sanoo dokumenttielokuvasta.

”Elokuva kattaa kaiken Ronnien lapsuudesta hänen viimeisiin päiviin saakka. Mielestäni sitä varten on haastateltu Jack Blackia, Ronnien bänditovereita, Doug Aldrichia ja mielestäni myös Jeff Pilsonia. Heidän oli tarkoitus lähteä Arizonaan haastattelemaan Rob Halfordia ja Lita Fordia. Sitten heidän piti lähteä Englantiin jututtamaan Tony Iommia – Geezer Butleria he ovat jo haastatelleet. Mukana on siis paljon mielenkiintoisia hahmoja ja tarinoita. Löysin myös paljon vanhoja 8-raitafilmejä, joten mukana on paljon mielenkiintoista kamaa ja sellaista, mitä kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt.”

Wendy Dion mukaan dokumentti oli tarkoitus saada valmiiksi Sundance-elokuvafestivaalia varten, mutta koronan vuoksi projekti on luonnollisesti viivästynyt. Toiveissa on, että elokuva saataisiin julki joskus ensi vuoden aikana.

”Riippuu ihan täysin siitä, milloin sen pariin taas päästään. Tällä hetkellä he käyvät läpi antamiani valokuvia. Lähetän heille edelleen paljon kaikenlaista materiaalia. Olen varma, että siitä tulee hyvä dokumentti.”

Wendy kertoi myös ansioituneet rocktoimittaja Mick Wallin työstävän Ronnien omaelämäkertaa laulajan omien tekstien pohjalta. Wendyn mukaan kirja tulee poikkeamaan suuresti elokuvasta eli ne tukevat toinen toistaan.

”Kirja on kerrottu Ronnien omin sanoin. Hän oli kirjoittanut sitä itse Rainbow-yhtyeen loppuaikoihin saakka ja olemme löytäneet joitain katkelmia sen jälkeisestä ajoista. Koostamme sitä Mickin kanssa ja metsästämme kuumeisesti haastatteluja eri aikakausilta. Aiomme siis jatkaa kirjan kirjoittamista Ronnien sanoin. Alkuosa on hänen itsensä kirjoittamaa ja loput kootaan hänen haastattelujen pohjalta”, Wendy avaa.

”Hänen tyylinsä kirjoittaa on hyvin taianomainen ja mielenkiintoinen. Hänen kertomansa tarinat ovat myös hyvin mielenkiintoisia.”

https://soundcloud.com/wsou/wsou-interviews-wendy-dio

Lisää luettavaa