Mitä tapahtuu Kissin jäähyväiskiertueen jälkeen? Paul Stanley pohtii asiaa – ”Emme me katoa kuin tuhka tuuleen”

Kiertue-elämä saa jäädä taakse, mutta kokonaan maskimiehet eivät ole jäämässä eläkkeelle.
10.2.2020 10:38

Legendaarinen rockyhtye Kiss kiertää parhaillaan maailmaa jäähyväiskiertueen merkeissä. Tuoreessa C-Villen haastattelussa laulaja Paul Stanley toteaa, ettei yhtyeen tarinalle tule vielä pistettä, kun End Of The Road -kiertueen viimeinenkin keikka (17. heinäkuuta 2021 New Yorkissa) on soitettu.

”Haluan muistuttaa, että tämä tarkoittaa vain kiertämisen loppumista. Emme me katoa kuin tuhka tuuleen. Olemme vain saavuttaneet sen pisteen, jossa kiertämisestä – 100 keikkaa seitsemän kuukauden sisään – on tullut liian kuluttavaa ja aikaavievää. Elämässä on paljon muutakin tekemistä”, Stanley tuumaa.

End Of The Road -kiertueen tarkoitus on antaa faneille mahdollisuus päästä kokemaan täysivaltainen Kiss-show kenties viimeistä kertaa ikinä.

”Elämässä tulee monesti eteen tilanteita, kun menetämme jonkun tai jotain ja ajattelemme, että ’Jos olisin tiennyt tämän, olisin tehnyt asioita toisin’. No, me emme lähde vähin äänin vaan kunnon räjähdyksen saattelemana. Tämä on meidän kunniakierroksemme, jossa juhlitaan aikaansaannoksiamme. Siis meidän ja fanien.”

Stanley myös tiedostaa, että yhtye on ennenkin tehnyt jäähyväiskiertueen (Kiss Farewell Tour kesti maaliskuusta 2000 huhtikuuhun 2001 saakka ja käsitti 142 keikkaa), mutta vakuuttaa, että tällä kertaa on oikeasti tosi kyseessä.

”Ensinnäkin olemme nyt 20 vuotta vanhempia. Toiseksi, edellinen kiertue huonosti suunniteltu. Se, että kaksi muuta jäsentä tekevät meidät – minun ja Genen (Simmons, basisti) – onnettomiksi ja vaarantavat koko bändin, ei saa olla syy bändin lopettamiselle”, Stanley toteaa viitaten Ace Frehleyn ja Peter Crissin kanssa heitettyyn ”jäähyväiskiertueeseen”.

”Olemme aina olleet sitä mieltä, että bändi on isompi ja vahvempi kuin yksikään yksittäinen jäsen, mutta jostain syystä silloin päätimme lopettaa hevosen sen sijaan, että olisimme hankkiutuneet eroon parista ratsastajasta.”

Kiss konsertoi Helsingin Hartwall-areenalla 27. kesäkuuta.

Lisää luettavaa