”Ei mitään runkkurokkia” – Ennakkokuuntelussa Itä-Hollola Installaation debyyttialbumi

Saara, Robert & Tommi = Itä-Hollola Installaatio

Rosoinen ja kiinnostavasti vinksahtanut vaihtoehtorocktrio Itä-Hollola Installaatio julkaisee debyyttialbuminsa 2. joulukuuta. Soundille tarjoutui kuitenkin tilaisuus tarjota levy ennakkokuunteluun jo nyt.

Laulaja-kitaristi Robert Niemistön sooloprojektista tuli bändi vasta kuluvan vuoden aikana kun kutsu kävi keikoille, ja siitä lähtien vauhti on ollut kova. Hollolasta ja Sulkavalta Helsinkiin ja Turkuun kotiutunut trio on ehtinyt keikkailla rock- ja punkklubien lisäksi muun muassa Flow- ja H2Ö-festivaaleilla.

Niemistö kommentoi levyntekoprosessia Soundille koko lailla tyhjentävästi:

– En enää muista millaista albumia lähdettiin tekemään, koska olin haaveillut Itä-Hollola Installaation studiolaadulla tehdystä albumista jo useita vuosia. Sitten mun sooloprojektista tulikin bändi. Lähdettiin kuitenkin tekemään niin simppeliä levyä kuin pystyy ja mielestäni onnistuttiin siinä yllättävän hyvin! Soitettiin kaksi päivää porukalla ja heitettiin pariin biisiin sovitukset siinä sitten paikan päällä, jotta jäi hyvä tuore tatsi.

– Luotettiin siihen, että tämän pitää toimia näin ja jos ei toimi, niin sitten on kyllä ihan paskaa musaa ja hirveitä biisejä. Vaikeinta oli varmaan vakuutella minua. Saara (Kolehmainen, basso) ja Tommi (Kolsi, rummut) on ollut todella ”Rock the shit vaan!” -meiningillä liikenteessä.

”Vähän taitaa olla räkää kurkussa yhdessä biisissä, mutta sehän on justiinsa lesoa.”

– Tulihan sinne tuplattua jotakin kitaroitakin sitten ihan Amerikan stratolla… Muuten soitin omalla, hyväksi havaitulla Kiinan-kopiolla. Siinä on sähköt jotenkin sekaisin ja yksi mikki bodyn sisällä, niin levyllä kuuluu hauskaa helinää välillä (tekninen yksityiskohta, josta tykkään). Nyt se kitara onkin sitten rikki kokonaan, kun lapa halkes keikalla.

– Olin kipeenä kun lauleskeltiin, mutta ei se siellä kuulu, joten ihan sama sinänsä! Vähän taitaa olla räkää kurkussa yhdessä biisissä, mutta sehän on justiinsa lesoa.

– Sitten se levy olikin valmis ja aattelin, että pitääpä tehä toinenkin, kun on mukavaa hommaa ja biisejä olisi. Tällä levyllä on osa lauluista niin vanhoja, se pisti itseäni mietityttämään. Toisaalta on kiva ajatella, että joku ei ole ikinä kuullut Arvottomat-biisiä, vaikka sävelsin sen jo maaliskuussa 2013.

”Pitääpä tehä toinenkin levy, kun on mukavaa hommaa ja biisejä olisi”

– No joo… Hyvä levy itestä ja varsinkin bändin ekaksi justiinsa kova. Rauhallinen ja pehmeä, ei mitään runkkurokkia. Koitettiin kait tehdä jotakin mitä ei kannattaisi tehdä. Studiossa pohdittiin vaan, että ”It ain’t what you do – its’ how you do!” Siitähän se lähtee…

– Haaveillaan, että sais tehdä seuraavan levyn Tommin vanhempien autotallissa, jossa ollaan harjoiteltu soittamaan aikoinaan!

Yhtyeen livekunnon voi tarkastaa seuraavaksi 2.12. Hietsun paviljongissa Helsingissä ja 9.12 Dynamossa Turussa.