Miten käy lähes valmiin Megadeth-albumin bassoraitojen? – Dave Mustaine vahvistaa, miten David Ellefsonin potkut vaikuttavat

Levy tulee kyllä, mutta Ellefsonin soittoa sillä ei kuulla, vahvistaa Megadeth-kippari.
18.6.2021 08:15

Thrash metal -suuruus Megadethin perustajajäseniin kuulunut pitkäaikainen basisti David Ellefson (kuvassa) sai hiljattain potkut yhtyeestä. Basisti erotettiin sen jälkeen, kun julkisuuteen vuodettiin Ellefsonin ja nuoren naisfanin välistä seksuaalissävytteistä viestittelyä sekä videopuheluita, joissa Ellefson nähtiin tyydyttämässä itseään. Kohun vuoksi Megadeth-pomo Dave Mustaine katsoi parhaaksi antaa pitkäaikaiselle luottokumppanilleen kenkää.

Megadeth on parhaillaan työstämässä uutta pitkäsoittoaan, johon Ellefson ehti nauhoittaa omat basso-osuutensa jo keväällä 2020. Mustaine vahvisti torstaina (17.6.) pitämässään The Dave Mustaine Show -radio-ohjelmassaan, että Ellefsonin soittoa ei tulla tällä jo lähes valmiilla levyllä kuitenkaan kuulemaan.

”Asiat etenevät. Levy valmistuu ja muutaman viikon kuluttua studioon tulee kaveri, joka korvaa jo äänitetyt bassoraidat. Siinä ei pitäisi mennä kauaa, koska tämä kyseinen kaveri on ilmiömäinen basisti. Toivon mukaan saamme hänestä pysyvän lisän bändiin. Vaihtoehtoisesti etsimme sillä välin jonkun, josta tulee pysyvä soittajamme levyn julkaisusta eteenpäin”, Mustaine kertoo.

Tämä on varmasti valtava pettymys Ellefsonille, joka ehti jo haastatteluissa intoilla siitä, miten hyvin hän ja bändin nykyinen rumpali, ensimmäistä kertaa Megadethin levyllä soittava Dirk Verbeuren soittavat yhteen. Hän vertasi kaksikon soittoa muun muassa Rushin Geddy Leen ja Neil Peartin väliseen kemiaan.

”Tällä levyllä minusta tuntuu, että minulla ja Dirkillä oli sellaisia vastaavia hetkiä. Toki me olemme Megadeth ja operoimme ihan omalla alueella, mutta välillä oli hetkiä jolloin olin taas kuin nuori sälli ja intoilin, että ’Tämä on minun Geddy/Neil-hetkeni'”, Ellefson hehkutti.

Lisää luettavaa