”Miten kukaan voi sanoa noin?” – Jimmy Page hämmentyi Robert Plantin verrattua Led Zeppelinin paluuta kabareehen

Robert Plant ja Jimmy Page vastaanottamassa Kennedy Center Honors -taidepalkintoa vuonna 2012.

Page ei koe jämähtäneensä Led Zeppelin -nostalgiaan, vaikka onkin työstänyt viime aikoina paljon juhlajulkaisuja ja muita muisteloita.

Robert Plant esiintyi viime kesänä WOMAD-festivaaleilla, jonka käsiohjelmaan oli siteerattu miehen lausuntoa vuodelta 2011, jossa tämä totesi Led Zeppelinin hypoteettisen paluun syöksevän hänet ”syviin syövereihin”. Plant totesi haluavansa ennen kaikkea mennä eteenpäin urallaan ja musiikissaan eikä jämähtää vain Led Zeppelinin varjoon. Laulajasta bändin paluu tekisi vain pilkkaa perinnöstä, jonka he jättivät.

”Jotkut löytävät grooven ja pysyvät siinä ikuisesti. Ja se mikä alkaa upeana hetkenä räjähtävää intohimoa, voi 25-30 vuotta myöhemmin olla enää pelkkää kabareeta”, Plant totesi tuolloin.

Uncut-lehden toimittaja haastatteli hiljattain kysyi Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Pagea ja kysyi, mitä mieltä tämä on näistä Plantin kabaree-vertauksista ja kitaristi vaikutti hyvin hämmentyneeltä.

”No, vuosien 1968 ja 1980 välillä se oli ilmiselvästi jotain aivan muuta kuin kabareeta! Se oli todella hardcorea musiikkia, missä hänellä oli iso rooli luovana voimana ja mestarimuusikkona. Miten kukaan voi sanoa noin, kun katsoo historiaamme?” Page kummastelee.

”En tiedä, pitääkö Robert sitä oikeasti kabareena, mutta sitä se ei minulle ainakaan ole.”

Page myös tyrmää ajatukset siitä, että kitaristi olisi jäänyt vanhan bändinsä vangiksi, koska on varsinkin viime aikoina työstänyt paljon uudelleenjulkaisuja, kirjoja ja muuta muistelukamaa, kun taas Plant on pysynyt aktiivisena soolourallaan.

”Ei minusta tunnu siltä, että katson vain taaksepäin. Robert on ollut soolouralla jo 38 vuotta ja hyä niin. Sitä tekee, mitä sinun pitääkin. Mutta ei Robert ole ainoa, jota kiinnostaa uudet jutut – minäkin olen työstänyt uusia ideoita, jotka toivon mukaan saan julkaistua ensi vuonna”, Page toteaa.