Miten sujuu Dave Mustainelta Jimi Hendrixin tuotanto? Megadeth-johtaja kiintoisan projektin kimpussa

Sami Lommi

Jimi Hendrixin tulkitseminen voi olla hankala paikka kovallekin kitaristille. Hendrix on tietysti todellinen kitarasankareiden kitarasankari, ja tulkitsija joutuu herkästi epäreilun vertailun kohteeksi, kun ainakin yleisön mielikuvissa ei alkuperäistä esittäjää päihitä kukaan. Sanotaan nyt näin, että Hendrixin tuotannon kimpussa taitavakin soittaja voi vaikuttaa huonolta, jos ei onnistu tekemään esikuvalle oikeutta ja samalla tuomaan tulkintaan omia sävyjä.

Niinpä Megadethin Dave Mustaine ansaitsee hatunnoston siitä, että lähti mukaan Experience Hendrix -kiertueelle. Megadethissä Mustainen tavaramerkiksi ovat muodostuneet kulmikkaat, jämäkät riffit sekä metallinkylmät soolot, ja Hendrix puolestaan soitti vapautuneemmin ja jatkuvasti improvisoiden. Miten nämä kaksi tyyliä saa kohtaamaan?

Asiaa voi tarkastella nyt yleisöstä käsin kuvattujen videoiden avulla. Experience Hendrix -rundi käynnistyi 3. maaliskuuta Floridassa, ja jenkkikiertue jatkuu aina huhtikuulle saakka. Toivottavasti myöhemmin saataisiin vähän tasokkaampaakin videota esityksistä julki. Mustainen lisäksi kiertueella ovat mukana ainakin Joe Satriani, Eric Johnson, Jonny Lang, Zakk Wylde ja Dweezil Zappa. Kiertuebändiä johtaa Hendrixin vanha Band of Gypsies -aikojen aseveli Billy Cox.