Mitkä levyt ovat olleet käänteentekeviä ZZ Topin Billy Gibbonsin elämässä? Listalla on pari kunnon yllätystä

Kas, kas! Classic Rock jakoi hiljattain uudelleen somessa viimekesäisen artikkelinsa, jossa Billy Gibbons listaa kymmenen albumia, joiden jälkeen hänen elämänsä ei ole ollut entisellään. Listalla on tietysti paljon Jimi Hendrixin, Muddy Watersin, BB Kingin ja Jeff Beckin kaltaisia nimiä, joiden vaikutus kuuluu ZZ Top -miehen musiikissa hyvin selvästi, mutta onpahan siellä pari albumia, joita ei olisi osannut odottaa.

Gibbons paljastuu esimerkiksi kovaksi Depeche Moden ystäväksi. Kitaristi nostaa listalleen syntikkapop-jättiläisen Some Great Rewardin (1984), jolta Gibbons nimeää suosikeikseen Master and Servant– ja People Are People -biisit.

”Olen alati vaikuttunut siitä, miten bändi muuttaa kalsean maailmankatsomuksen hienoksi popmusiikiksi. Todellista alkemiaa!” Gibbons kirjoittaa.

Toinen silmiinpistävä levy on industrial-ikoni Ministryn kolmoslevy The Land of Rape and Honey (1988). Gibbons kehuu Al Jourgensenin ”täydellista omistautuneisuutta”.

”Tällä levyllä hän todella löysi paikkansa. Se tasoittaa tietä kaikenlaisille mahdollisuuksille rikkaalla ja synkällä industrial-soundillaan”, Gibbons kirjoittaa ja julistautuu kovaksi faniksi.

ZZ Top tunnetusti flirttaili konesoundien kanssa 1980-luvun tuotannollaan, mutta aivan industrialia ei partakopla ole koskaan kokeillut tehdä. Minkähänlaista siitä tulisi? Gibbonsin kitarasoolo Ministryn biisissä voisi olla kuuntelemisen arvoinen!