Moonspell julkaisee loppuvuodesta uuden levyn – innoitusta on haettu yhdestä Portugalin historian karmeimmasta katastrofista

Vuonna 1755 Lissabon lähes pyyhkiytyi olemattomiin.

Moonspell.

Marraskuussa nähdään, miten vankka asema Moonspellillä on nykyään suomalaisten sydämissä. Maassamme levytyshommiakin tehnyt metalliyhtye julkaisee seuraavan albuminsa 3. marraskuuta, ja tällä levyllä bändi muistuttaa maailmaa erityislaatuisen synkästä ajanjaksosta kotimaansa historiassa.

Tulevan levyn nimi on 1755, ja otsikko juontuu tuona vuonna tapahtuneesta valtavasta maanjäristyksestä, joka likipitäen tuhosi Lissabonin sekä kaupungin lähialueet. Katastrofissa kuoli maltillisimpienkin arvioiden mukaan vähintään 10 000 ihmistä, ja pahimmat arviot nousevat aina 100 000 kuolonuhriin saakka.

”Siitä tulee historiallinen, tiukka, vakava, taiteellinen albumi. Todellinen portugalilainen musta peto, jollaista metallikenttä kovasti kaipaa”, yhtye lupaa tiedotteessa.

Levyn erikoislaatuisuutta painottaa sekin, että sen kappaleet lauletaan kokonaan portugaliksi. Kieltä on kuultu aiemminkin Moonspellin albumeilla, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kon orkesteri jättää englannin tyystin sivuun.