Morrissey : Lehdistön tulkinta ”siitä, kuka ja mitä olen, on täysin pielessä” – Laulaja kommentoi ”vainoharhaista” kirjoittelua mediassa

Morrissey julkaisi viime viikolla uuden California Son -coverlevyn. Julkaisua ovat kuitenkin varjostaneet uutisoinnit siitä, miten maailman vanhin levykauppa Cardiffissa laittoi miehen tuotannon boikottiin ja levyn mainosjulisteet poistettiin Liverpoolin joukkoliikenneverkoston mainospaikoilta. Syynä tähän ovat Morrisseyn oikeistolaiset näkemykset sekä esiintyminen äärioikeistolaisen For Britain -liikkeen merkki rinnassaan.

Morrissey on nyt julkaissut sivuillaan kirjoituksen, jossa tämä puolustaa näkemyksiään ja kommentoi lehdistön ”kostohimoista” ja ”vainoharhaista” uutisointia hänestä.

”Olen pahoillani, että Ison-Britannian lehdistön vääristynyt tulkinta siitä, kuka ja mitä olen, on täysin pielessä. Tänä päivänä, kun suurin osa ei uskalla edes kuiskata, lehdistö kirjoittaa, kuin joku jahtaisi heitä. Tämä kipeä hermostuneisuus nostaa esiin kostonhimoiset ja vainoharhaiset. Britannian tuomiopäivän kehittäminen on tabloidien päähänpinttymä ja he vihaavat sinua, koska olet elänyt”, Morrissey kirjoittaa.

”Marssi taaksepäin on päättynyt ja elämä alkaa uudestaan. Nostan ääneni murtumispisteeseen ja peräänkuulutan sananvapautta, totalitaarisen vallan hajoittamista, mielipiteiden hajontaa, teurastamojen hävittämistä ja ennen kaikkea rauhaa. Peräänkuulutan sivistynyttä yhteiskuntaa, raakalaisuuden loppua. Ei Neuvosto-Britannialle.”

Morrissey jatkaa luettelemalla ja listaamalla omia näkemyksiään runollisena tajunnanvirtana. Hän kirjoittaa, että ala-arvoinen riitely, viha ja mestaukset kuuluvat historiaan ja meidän tulee seistä toistemme rinnalla muotoon ja vakaumukseen katsomatta. Lisäksi hän peräänkuuluttaa ”vilpillisen median tietämättömyyden” loppua.

”Varokaa niitä, jotka kirjottavat otsikoin”, Morrissey heittää.