Mötley Crüe -elokuva sai ihmiset liikkeelle – kiinnostus yhtyettä kohtaan valtavassa nousussa

29.3.2019 22:09

Mötley Crüen Törkytehdas-kirjaan perustuva elokuva The Dirt sai ensi-iltansa viikko sitten perjantaina. Vastaanotto kansan keskuudessa on ollut suotuisa ja nostanut kiinnostuksen yhtyettä kohtaan aivan uudelle tasolle. Google Trendsin mukaan jo pelkästään Crüe-aiheiset haut ovat huikeassa 4300 prosentin nousussa.

Myös orkesterin musiikki on kovassa nosteessa striimauspalveluissa: Spotifyssä nousua on 570 prosentin edestä, kun taas Apple Musicissa vastaava luku on komeat 900 prosenttia. Applen iTunes -palvelussa lataukset ovat puolestaan 2027 prosentin kasvussa. Amazonissa Törkytehdas on noussut musiikkikirjojen osaston ykköspaikalle ja bändin musiikkia striimataan Deezerissäkin 669 prosenttia aiempaa enemmän.

Rotten Tomatoesin käyttäjäarvioissa raina on miltei tismalleen samoissa lukemissa palkitun Queen-elokuva Bohemian Rhapsodyn kanssa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Imdb:n mittausten mukaan naiset (7.4/10) ovat antaneet elokuvalle keskimäärin korkeampia arvosanoja kuin miehet (7.1/10).

Kriitikot ovat suhtautuneet filmiin hitusen nahkeammin, mutta tässä ei Nikki Sixxin mukaan ole mitään uutta. ”Fanit rakastavat, kriitikot vihaavat. Näin se on mennyt aina tammikuun 17. 1981 lähtien”, mies twiittaili hiljattain.

Lisää luettavaa