Motörhead-kitaristi sanoo lopettaneensa juomisen kolme vuotta sitten – ”Minä vain kyllästyin siihen”

Phil Campbell sanoo yrittäneensä raitistumista jo 10 vuoden ajan.

Motörhead jos joku oli paheellisen, seksin ja päihteiden kyllästämän rock ’n’ roll -elämän ruumiillistuma. Varsinkin edesmennyt nokkamies Lemmy Kilmister tunnettiin suurena viskikolan ystävänä eivätkä muutkaan jäsenet tunnetusti lasiin syljeskelleet. Kitaristi Phil Campbell kertoo tuoreessa Scars and Guitars -podcastin haastattelussa kuitenkin lopettaneensa aloholin käytön kokonaan jo muutama vuosi takaperin.

”En muista tarkalleen milloin lopetin enkä laske päiviä, mutta olen ollut nyt noin kolme vuotta ilman pisaraakaan”, Campbell paljastaa.

”Minulta vei kymmenen vuotta oikeasti lopettaa kokonaan, mutta tein sen. Minä vain kyllästyin siihen. Ei minulla koskaan ollut krapulaa tai sellaista, mutta en vain enää jaksanut sitä touhua.”

Campbell, joka tätä nykyä kipparoi poikiensa kanssa perustamaansa The Bastard Sons -yhtyettä, sanoo lopettaneensa juomisen ilman ulkopuolista apua tai ohjelmia ja se onnistui lopulta yllättävän kivuttomasti.

”Ensin tulee se vaihe, kun kuvittelet, ettet pysty enää koskaan pitämään hauskaa ja olet todella tylsä ja hiljainen. Mutta vähitellen alat nauttia itsestäsi enemmän ja alat tehdä normaaleja juttuja. Ennen kuin huomaatkaan, pidät hauskaa ihan samalla tavalla kuin juodessasi. Silloin sitä havahtuu, että ’Hitto vie, en ryyppää ja minulla on todella hauskaa’. Mutta vaikeaa se on”, Campbell totaa.

”Sinun pitää oikeasti haluta sitä. Joitakin sellaiset tapaamiset varmasti auttavat, mutta jokainen meistä on erilainen. Jotkut tarvitsevat tukiverkon, jotkut voivat tehdä sen ilman. Minulla kesti kymmenen vuotta viedä se ajatuksen tasolta toteutukseen, joten olihan se melkoinen prosessi.”

Phil Campbell and The Bastard Sons julkaisee toisen pitkäsoittonsa We’re The Bastards 13. marraskuuta.