Motörheadin luottotuottaja oli jäädä ilman pestiään huonosti valittujen sanojen vuoksi – ”Tajusin heti mokanneeni”

20.12.2016 11:49

Cameron Webb oli ensimmäistä kertaa tuottajan pallilla Motörheadin Inferno (2004) -albumilla. Webbin ja bändin yhteistyö jatkui siitä lähtien, eikä luottotuottajan pesti ole vielä päättynyt, vaikka Lemmy Kilmisteristä jo aika jätti. Webb on muun muassa jatkanut yhteistyötä kitaristi Phil Campbellin kanssa.

Webb kuitenkin muistelee Classic Rock -lehden haastattelussa, että miehen pitkään haaveilema paikka Motörheadin albumin tuottajana oli vähällä mennä täysin ohi suun heti ensitapaamisella.

– Halusin päivittää bändin soundia modernimmaksi, täydemmäksi ja isommaksi. Bändit kuten System Of A Down tekivät tuolloin todella hyvältä kuulostavia levyjä ja halusin Motörheadille samaa. Tapasimme ensimmäistä kertaa lounaan merkeissä ja siinä pihvin syömisen lomassa totesin, että ”haluan tehdä raskaan levyn, lähes heavy metalia”. Lemmy katsoi minua ja sanoi: ”Cameron, me olemme rock ’n’ roll -yhtye, emme heavy metalia.”

– Tajusin heti mokanneeni. Poistuin heidän managerinsa kanssa ja hän totesi, että ”muuten hyvä, mutta sinun ei olisi pitänyt puhua heavy metalista.”

Seuraavana päivänä Webb sai kuitenkin puhelun, jonka jälkeen loppu on niin sanotusti historiaa. Webb ja Motörhead tekivät yhdessä kuusi studioalbumia, joista viimeiseksi jäi vuonna 2015 julkaistu Bad Magic.

Lisää luettavaa