Muun muassa Slash, Elton John ja Liam Gallagher kunnioittivat menehtynyttä Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkinsia keikoillaan

27.3.2022 21:27

Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkinsin äkillinen ja yllättävä kuolema on saanut tämän muusikkokollegat sankoin joukoin muistelemaan pidettyä ja arvostettua muusikkoa eri medioissa.

Edesmennyttä rumpalia on kunnioitettu myös esiintymislavoilta käsin.

Slash Featuring Myles Kennedy and the Conspirators esiintyi Orlandossa Floridassa lauantaina. Slash omisti illan aikana ”Starlight” -kappaleen Hawkinsille.

”Olen varma että useimmat teistä ovat kuulleet, että menetimme erään hyvin läheisen ystävämme eilen illalla — Foo Fightersin rumpali Taylor Hawkinsin”, Slash sanoi yleisölle. ”Ensinnäkin hän oli vitun mahtava tyyppi — kultainen kaveri. Hän oli todella hyvä ystävä ja rumpali. Olemme täysin hajalla siitä että menetimme hänet. Haluamme soittaa kappaleen ja omistaa sen hänelle. Soitamme jotain, jota emme ole vielä soittaneet tällä kiertueella. Mutta soitamme sen nyt. Tämä on Starlight.”

Wells Fargo Arenalla esiintynyt Elton John omisti puolestaan ”Don’t Let The Sun Go Down On Men” edesmenneelle rumpalille.

”Heräsin tänä aamuna ja kuulin Foo Fightersin Taylor Hawkins menehtyneen, ja olin todella järkyttynyt sillä hän soitti minun Lockdown Sessions -albumillani”, John sanoi. ”Hän oli yksi mukavimmista ihmisistä joita tavata saattoi sekä yksi parhaista rumpaleista. Todellinen muusikko, joka rakasti kaikenlaista musiikkia ja itse elämää. On surullista, menettää 50-vuotiaana joku, jolla oli niin paljon intohimoa. Sydämeni murtuu ajatellessani hänen perhettään — hänen kolmea lastaan, vaimoaan ja muia sukulaisia — sekä tietenkin Foo Fightersia, joka menetti rakkaimman ihmisen, jota ei voida koskaan korvata. Mutta hänen musiikkinsa elää. Voin vakuuttaa, että hän oli yksi suurista. Tämä kappale on hänelle, hänen perheelleen, hänen vaimolleen ja lapsilleen.”

Brasilian Lollapalooza-tapahtumassa esiintynyt Miley Cyrus omisti koko esityksensä Hawkinsille. Lisäksi laulaja omisti tälle vielä erikseen “Angels Like You” -kappaleen, ja sanoi ”olleensa valmis tekemään mitä tahansa saadakseni hengailla vielä kerran hänen kanssaan.”

Liam Gallagher kunnioitti rumpalia esiintyessään lauantaina Lontoossa.

”Omistan tämän viimeisen kappaleen Taylor vitun Hawkinsille”, Gallagher sanoi yleisölle ennen Oasis-klassikko “Live Foreveria”. ”Tämä on sinulle, veli.” Lisäksi Hawkinsin kasvot kappaleen ajaksi heijastettiin videotaululle.

Myös Coldplay muisti muusikkoa Meksikossa esiintyessään. Keulakuva Chris Martin omisti yhtyeen “Everglow” kappaleen Hawkinsille.

”Kuulimme että ystävämme upeasta Foo Fightersista on menehtynyt”, Martin sanoi yleisölle. ”Emme olleet varmoja pitäisikö meidän puhua asiasta keikalla, mutta meidän on pakko, sillä he ovat ystäviämme ja me välitämme heistä. Meidän täytyy lähettää rakkautta Foo Fightersille, sillä me kaikki tunsimme heidän rumpalinsa Taylorin, joka oli upea ihminen, ja niinpä soitamme tämän kappaleen yhtyeelle.”

Wolfgang Van Halenin kipparoima Mammoth WVH coveroi puolestaan Foo Fightersin ”My Hero” -kappaleen Bostonissa esiintyessään.

Ennen kappaletta Van Halen kertoi yleisölle Hawkinsin olleen ”sankari minulle, sankarasi meille kaikille, ja lukemattomille muille ihmisille, joten tämä tuntuu meistä välttämättömältä.”

Lisää luettavaa