Muutoksia suunnitelmiin: Nightwishin kookkaat nettikeikat siirtyvät toukokuulle

Sanni Pohjalainen

Nightwishin oli määrä esiintyä maaliskuussa kahdella striimikeikalla, mutta ymmärrettävistä syistä konsertit siirtyvät muutamalla kuukaudella eteenpäin. Yhtyeen oli alun perin tarkoitus soittaa 12.–13.3. kaksi virtuaalimaailmaan rakennettua puolitoistatuntista konserttia, joista kummallakin on eri settilista, mutta sittemmin Marco Hietala ilmoitti eroavansa yhtyeestä. Pitkäaikaisen jäsenen korvaaminen edes sessiomiehellä vaatinee vähän pidempää suunnittelua kuin mihin nyt olisi ollut aikaa.

Uudet päivämäärät ovat 28.–29.5.2021. Alkuperäisille maaliskuun keikkapäiville ostetut liput käyvät toukokuulle sellaisinaan, tai ne voi halutessaan palauttaa 12.3. asti. Soundi on An Evening with Nightwish in a Virtual World -esitysten virallinen yhteistyökumppani.

Nightwish siirsi hiljattain myös Euroopan-kiertuettaan loppuvuoteen. ”Jotkut näkivät tämän olevan tulossa, mutta alati jatkuvan Covid-19-pandemian takia joudumme siirtämään Euroopan-keikat vuoden 2021 lopulle”, yhtyeen Facebook-sivuilla tammikuun lopussa julkaistussa päivityksessä kerrottiin. Näillä näkymin kiertue lähtee liikkeelle 17.11. Irlannista ja jatkuu aina joulun tienoille asti.