Myös Paul Simon myi oikeudet tuotantoonsa – Sopimus kattaa niin soolomateriaalin kuin Simon & Garfunkelin kappaleet

Magnus Liljegren / Stella Pictures / AOP

Hitintekijä liittyi kataloginsa myyneiden kollegoiden alati kasvavaan joukkoon.

Useat vanhemman polven hitintekijät ovat viime aikoina myyneet tuotantonsa kustannusoikeuksia. Buumin aloitti Bob Dylan, joka myi oman kataloginsa oikeudet Universal Music Groupille huikeasta 300 miljoonan dollarin summasta viime syksynä. Sen jälkeen oman tuotantonsa oikeuksia ovat myyneet muun muassa Neil Young, Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsay Buckingham sekä David Crosby.

Nyt tähän alati kasvavaan joukkoon on liittynyt myös Paul Simon, joka on myynyt Sony Music Publishingille oikeudet soolotuotantoonsa sekä osuutensa Simon & Garfunkelin tuotannosta, johon lukeutuu muun muassa sellaiset ikivihreät kuin Bridge Over Troubled Water, The Sound Of Silence, Mrs. Robinson ja Still Crazy After All These Years. Asiasta uutisoi NME-lehti. Kauppasummaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

”Olen iloinen, että Sony Music Publishingista tulee kappaleitteni huoltaja tuleviksi vuosikymmeniksi. Aloitin urani Columbia/Sony Recordsilla ja tuntuu luonnolliselta jatkumolta tehdä yhteistyötä myös Publishingin kanssa”, Simon kommentoi.