New Looney Tunes -sarjan tekijät kertovat, miten Axl Rose päätyi pelastamaan maailman Väiski Vemmelsäären kanssa

Sarjassa kuultiin myös uusi Rock The Rock -kappale Rosen laulamana.

Guns N’ Roses -nokkamies Axl Rose pudotti leuan jos toisenkin lattiaan viime vuoden lopulla vierailtuaan New Looney Tunes -piirretyssä. Rose nähtiin omana itsenään Väiski Vemmelsäären ja kumppanien seurassa jaksossa, jossa asteroidi uhkaa tuhota maapallon. Rose rientää apuun ja pelastaa maailman, totta kai, rock ’n’ rollilla.

New Looney Tunes -sarjan kirjoittajat Rob Janas ja Kevin Fleming kävivät hiljattain Appetite for Distortion -podcastin vieraina ja kertoivat tarkemmin, miten Rose päätyi mukaan sarjaan ja miten hän hommistaan suoriutui. Janas ja Fleming kertoivat keksineensä pyytää Rosea mukaan kuultuaan Guns N’ Rosesin käyttäneen Looney Tunes -tunnaria intronauhanaan Not In This Lifetime -kiertueellaan.

”Seuraavaksi meidän piti vain keksiä, mitä hän sarjassa tekee. Meillä on toimistolla taulu, johon kirjoittelemme ylös erilaisia ideoita ja yksi, joka oli roikkunut taululla hyvin pitkään – koska emme olleet keksineet, miten se toteutetaan – oli, että Looney Tunes -jengin pitää tuhota asteroidi”, Janas sanoo ja kertoo tekijöiden siinä kohtaa keksineen, että tietenkin Axl Rose tuhoaa asteroidin rockmusiikilla, koska se on ”ainoa lasersäteitäkin voimakkaampi asia”.

Tekijät myöntävät pelänneensä viimeiseen hetkeen asti koko homman toteutumista, onhan Rose tunnettu ailahtelevana ja tuittupäisenä persoonana. Janas ja Fleming kertovat jopa harkinneensa Aerosmithin Steven Tylerin pyytämistä mukaan Rosen tilalle vielä viime metreillä. Mutta loppujen lopuksi Axl saatiin studioon ja yhteistyö osoittautuikin todella mukavaksi ja sujuvaksi. Rose muun muassa saapui paikalle yllään Kelju K. Kojootti -paita ja esitteli itsensä koko työryhmälle.

”Hän osaa nauraa itselleen, mikä oli kaikkein siisteintä koko jutussa. Se pisti ajattelemaan, että ei ihme, että tämä kaveri on niin menestynyt ja cool”, Fleming toteaa.

Janas ja Fleming toteavat Rosen kyselleen neuvoja ja totelleen tuottajien toiveita dialogiaan äänittäessä, mutta kun tuli aika nauhoittaa jaksossa kuultavan, Janasin kirjoittaman Rock The Rock -kappaleen lauluosuudet, otti Rose komennon. Tekijät muistavat työryhmän katsoneen ihastuneena ja hämmästyneenä, kun Rose äänitti osuuksiaan eri äänillä. Kirjoittajat sanovat Axlin hoitaneen hommansa lopulta parissa tunnissa ruokataukoineen päivineen.

”Hänen avustajansa lähti hakemaan tacoja. Rose oli, että ’Ok, syön nyt tacon ja sitten tulen takaisin ja hoidetaan homma loppuun’. Ryhmä odotti jotain 10 minuutin taukoa, mutta Rose vain meni käytävään, otti muutaman puraisun tacostaan ja käveli takaisin äänityskoppiin. Siellä hän seisoi kuulokkeet päässään eikä sanonut mitään, katseli vain, että okei, olen valmis, tauko ohi, tulkaahan pois vessasta”, Janas nauraa.

”Hän piti kirjaimellisesti 30 sekunnin tauon ja jatkoi laulamista.”