Nightwish aikaistui, MetaReedista lisätietoja

22.8.2011 18:06

Nightwishin ensi vuoden alkupuolelle suunniteltu Imaginarium-albumi ilmestyykin jo tämän vuoden joulukuussa. Yhtye lupaa "tarkempaa infoa levyn aikatauluista, biisilistasta ja ensimmäisestä singlejulkaisusta lähiviikkoina." Nightwish on myös jatkanut levytyssopimustaan saksalaisen Nuclear Blastin kanssa.

Imaginarium valmistui miksauksen osalta jo alkukesästä, mutta yhtye päätti jättää masteroinnin alkavalle syksylle.

Imaginarium-elokuva puolestaan kuvataan syyskuussa. Nightwish kertoi jonkin aikaa sitten: "Käsikirjoitus on nyt hyvä. Se kertoo elämästä ja siitä pienestä kipinästä, jonka voi löytää pimeydestä pahimmalla hetkellä. Sen saman kipinän olemme joutuneet löytämään monesti projektin aikana uudelleen ja uudelleen, mutta näiden vaiheiden jälkeen tiedämme että se ei sammu enää."

Tulevista keikoista on tiedossa kaksi:

21.01. Los Angeles, Gibson Amphitheater
23.01. 70000 Tons Of Metal Cruise

Metallican ja Lou Reedin yhteisalbumin nimi on puolestaan Lulu. Euroopassa lokakuun viimeisenä ilmestyvä levy perustuu saksalaiskirjailija Frank Wededkindin Lulu-tanssijan elämästä kertoviin näytelmiin (Earth Spirit ja Pandora’s Box).

Reed kirjoitti materiaalin alunperin berliiniläisen teatterin käytettäväksi, mutta Rock And Roll Hall Of Fame 2009 -tapahtuma johti siihen, että Reed ja Metallica lähtivätkin työstämään Lulu-materiaalista yhteistä albumia.

Lisää luettavaa