Nightwish mullisti Floor Jansenin elämän tyystin: ”Silloinen parisuhteeni ei kestänyt sitä”

12.11.2018 12:03

Floor Jansen kertoi hiljattain kuulumisiaan hollantilaiselle Faceculture-julkaisulle. Keskustelun pääaiheena oli Jansenin sivuprojekti Northward, mutta keskustelua syntyi myös laulajan vanhemmista bändeistä After Foreverista ja Revampista sekä tietysti Nightwishista. Haastattelusta julkaistiin tekstimuodossa muutamia osia Blabbermouthin sivuilla.

Jansen kuvailee Nightwish-pestin muuttaneen hänen elämänsä täysin. Oikeastaan kun laulaja miettii asiaa tarkemmin, ei hänen nykyisessä tilanteessaan ole juuri mitään jäljellä vanhoista ajoista.

”Se käänsi kaiken ylösalaisin. Se pisti Revampin uuteen valoon. Silloinen parisuhteeni ei kestänyt sitä. Loppujen lopuksi muutin pari kertaa maasta toiseen. Eli jos katsot elämääni viimeisen kuuden vuoden ajalta, juuri mikään ei ole pysynyt ennallaan”, Jansen sanoo.

Musiikillisesti Nightwish opetti Jansenia tulkitsemaan muiden tekemää musiikkia. Vanhemmissa yhtyeissään hän oli toiminut sekä säveltäjänä että sanoittajana, mutta Nightwishissa vastuu molemmista on enimmäkseen Tuomas Holopaisella. Tämä on tietysti ollut suuri muutos.

”On ollut suuri haaste työstää kappaleita, joita en ole itse kirjoittanut. Samalla on ollut hienoa ottaa sävellykset käsittelyyn, antaa ne Tuomakselle takaisin ja kysyä, että mitäs tykkäät. Niin ei voisi tehdä, ellei tuntisi oloaan rentoutuneeksi”, Jansen sanoo.

”Tämä kokemus on nostanut kaiken uudelle tasolle, mutta ei suinkaan ilman sellaista oloa, että ’nyt minun täytyy tehdä erityisen hyvää työtä’. Haluan aina suoriutua hyvin, oli bändi millä tasolla tahansa.”

Katso koko haastattelu Youtubesta, jos Jansenin tekemiset kiinnostavat laajemmin. Kaikkiaan puolen tunnin mittainen juttu, joten onhan siellä paljon asiaa.

Lisää luettavaa