Niinpä niin: olisivatko Alexi Laiho ja kumppanit uskoneet näin käyvän?

30.10.2015 17:00

YLE esittää perjantaina 30. lokakuuta kello 20:00 mielenkiintoisen dokumentin, nimeltään Metallikieli.

Puolituntisen dokkarin tuottanut kameraryhmä löytää itsensä Argentiinan Buenos Airesista ja siellä tutustutaan paikallisiin, jotka opiskelevat suomen kieltä. Ja nämä ihmisethän pänttäävät tätä meidän pirun vaikeaa kieltämme juuri sen vuoksi, että he sattuivat aikoinaan innostumaan suomalaisesta raskaasta musiikista. Dokumentin edetessä suu aukeaa parikin kertaa ihmetyksestä, sillä näiden fanien omistautuminen on aivan kiitettävällä tasolla.

Aiheesta lisää täällä.

Kysypä tästä aiheesta keneltä tahansa suomalaiselta muusikolta ja saat takuulla vastaukseksi kunnioitusta sekä ihmettelyä.

– Kun me pistimme aikoinamme kuppaisen rokkibändin pystyyn niin emme todellakaan miettineet, että meidän takiamme joku alkaisi opiskella suomea jossakin kymmenen tuhannen kilometrin päässä, Children Of Bodomin laulajakitaristi Alexi Laiho nauroi Soundille taannoin.

– Mutta eipä siinä, hieno hommahan tämä vain on!

Eteläamerikkalaiset ovat kieltämättä ”luku erikseen”. Juuri siellä suunnalla kiertäneen, pian mittavan Suomen-rundin aloittavan Turisaksen laulaja Mathias ”Warlord” Nygård sanoo:

– Tämä oli toinen kierroksemme Etelä-Amerikassaa. Vaikka sitä aikaisempaakin kokemusta siis löytyikin niin kyllähän ne kirkuvat fanit ja kappaleiksi repeytymisen vaara ovat kuitenkin suomalaiselle luonteelle hieman vieraita juttuja!

Lisää luettavaa