Nopeaa reagointia: Nightwish katkaisi suhteet ahdistelusyytösten ryvettämään keikkamyyjäänsä

29.9.2020 12:27

Siinä ei kauaa mennyt. Uutisoimme aamulla Metalsucks-sivustolla julkaistusta artikkelista, jossa yhdysvaltalaisen First Row Talent -ohjelmatoimiston omistajaa John Finbergiä syytetään useiden naisten seksuaalisesta ahdistelusta sekä kaikenlaisesta muusta törkeästä käytöksestä. Finberg on suomalaisittain merkittävä toimija, koska hän on järjestänyt Pohjois-Amerikan-kiertueita muun muassa Nightwishille, Amorphisille, Insomniumille ja Sonata Arcticalle.

Pyysimme kommenttia kaikilta edellä mainituilta yhtyeiltä sekä heidän edustajiltaan, ja nyt niitä kommentteja alkaa tulla. Nightwishin manageriporras ilmoitti yhtyeeen julkaisevan tänään tiedotteen asiasta, ja hetki sitten yhtyeen Facebook-sivulle ilmaantui lyhyt ja ytimekäs tiedoksianto: ”Nightwish ei käytä enää herra Finbergin palveluksia, ja olemme katkaisseet kaiken yhteydenpidon häneen sekä hänen yhtiöönsä”, bändin sekä management-yhtiö Till Dawn They Countin allekirjoittamassa päivityksessä kerrotaan. Katso julkaisu alapuolelta.

Till Dawn They Countin Toni Peiju kertoi Soundille sähköpostise, että Sonata Arctican ja Finbergin välinen yhteistyö on loppunut jo aikaisemmin. Amorphisin manageri Jouni Markkanen ilmoitti hänkin katkaisseensa kaiken yhteydenpidon Finbergiin vuonna 2015 tämän ”kielenkäytön ja käytöksen vuoksi”. Markkanen ei hoida Amorphisin asioita Pohjois-Amerikassa, mutta Soundin saamien tietojen mukaan myös Amorphis aikoo tiedottaa lähiaikoina käyttävänsä vastedes jotain toista buukkaajaa Atlantin takana.

Insomnium ei halunnut kommentoida Metalsucksin artikkelissa esitettyjä väitteitä tässä vaiheessa mitenkään.

EDIT 13:00: Myös Amorphis julkaisi oman kannanottonsa asiaan. ”Amorphis ei hyväksy minkäänlaista kiusaamista, ahdistelua tai rasismia. First Row Agencyä ja John Finbergiä vastaan esitettyjen syytösten vuoksi John Finberg ei enää edusta Amorphista Yhdysvalloissa, Kanadassa tai missään muuallakaan”, yhtyeen Facebook-päivityksessä kerrotaan. Katso päivitys alempaa.

Lisää luettavaa