Nyt tuli läpänheitto todella kalliiksi: Punk-ryhmä NOFX väittää saaneensa porttikiellon yhdysvaltalaisille keikkapaikoille

Fat Mike.
AOP

San Franciscosta ponnistava pitkän linjan punk-suuruus NOFX heitti jokin aika sitten lavalla huonoa huumoria Las Vegasin viimevuotisesta joukkomurhasta, jossa kuoli kaikkiaan 58 ja haavoittui 851 ihmistä. Orkesteri sai maksaa ajattelematomista puheistaan kovaa hintaa saman tien, sillä bändin nimikko-olutta ja -festivaalia sponsoroinut panimo Stone Brewing Co. ilmoitti kohun seurauksena katkaisevansa kaikki siteensä yhtyeeseen välittömästi.

Vaikka yhtye on sittemmin pyytänyt hölmöilyään anteeksi, vahinko vaikuttaisi jo hyvin pitkälti tapahtuneen. Nokkamies Michael “Fat Mike” Burkett julkaisi nimittäin pari päivää sitten Instagramissa päivityksen, jonka mukaan orkesteri on saanut porttikiellon Yhdysvaltojen suurille keikkapaikoille.

”Vitut! Minun ei pitäisi puhua tästä, mutta Las Vegasissa esittämiemme kommenttien takia kaikki NOFX:n Yhdysvaltain-keikat on peruttu”, mies kirjoittaa. ”Me emme peruneet niitä, vaan meille kerrottiin, että NOFX ei ole tervetullut esiintymään yhdelläkään Amerikan isolla esiintymispaikalla. Tämä ei ole vitsi! NOFX on käytännössä saanut porttikiellon omaan maahansa. Tämä ei ole oma valintamme, mutta se on mitä totisinta totta.”

Burkett kertoo yhtyeen keikkailevan jatkossa Euroopassa, Meksikossa ja Kanadassa ja yrittävänsä tehsä kaikkensa, jotta konsertointi Yhdysvalloissa onnistuisi vielä jossakin vaiheessa. ”Tämä on ihan perseestä! Teimme virheen, pyysimme sitä anteeksi ja meidän tulee kärsiä seuraukset. Ehkä se ei ole reilua, mutta kuka nyt väitti elämän sellaista olevankaan”, mies harmittelee ja kiittelee vielä viestinsä lopuksi faneja tuesta.

Se, onko tilanne todella näin paha, vai voisiko kyseessä olla esimerkiksi jonkinlainen väärinymmärrys Burkettin taholta, jäänee nähtäväksi.