”Emme aio syyttää huumeita tai alkoholia, kannamme vastuun itse” – NOFX pyytää anteeksi ihmisiä suututtanutta läpänheittoaan

Punkyhtye myöntää menneensä liian pitkälle.
5.6.2018 09:49

Uutisoimme viime viikolla NOFX-yhtyeen veistäneen Las Vegasin -keikallaan niin ronskia huumoria Vegasin joukkoampumatapauksesta, että bändin sponsori Stone Brewing Co. lopetti yhteistyön välittömästi. Yhtye onkin saanut mauttomasta läpänheitostaan niin paljon kritiikkiä, että se on katsonut parhaaksi pyytää asiaa virallisesti anteeksi sosiaalisen median välityksellä.

”Mitä NOFX sanoi Vegasissa oli häpeällistä. Ylitimme rajan. Emme voi tehdä lauluja siitä, miten ihmisten tulisi olla kunnollisia, kun selvästi emme itsekään olleet sellaisia. Las Vegas on aina ottanut meidät avosylin vastaan ja tapahtuneesta tragediasta vitsaileminen oli törkeää. Kaikki bändin jäsenet haluavat esittää vilpittömän anteeksipyyntönsä kaikille niille, jotka menettivät rakkaimpansa tai ystävänsä tai todistivat äärimmäisen mielivaltaista väkivallantekoa sinä iltana”, yhtye kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

”Meiltä on kysytty, miksi anteeksipyynnössämme kesti näin kauan. Koimme, ettemme voi kirjoittaa vilpitöntä anteeksipyyntöä ennen kuin olemme todella miettineet, mitä vahinkoa olemme saaneet aikaan. Kukaan tiedottaja ei tulisi kirjoittamaan tätä puolestamme. Siksi olemme työstäneet sitä nämä viimeiset päivät.”

”Tarkoituksemme ei ollut sanoa mitään niin tunteetonta. Se oli hetken mielijohde, mutta satutti yhtä lailla. Emme aio syyttää huumeita tai alkoholia sillä se olisi liian helppoa. NOFX sanoi niin ja kannamme vastuun itse. Se oli mauton teko. Mutta vielä selvyyden vuoksi, NOFX ei yllytä väkivaltaan mitään ryhmää kohtaan, piste!”

Lisää luettavaa