Ohjaaja Peter Jackson sanoo uuden The Beatles -dokumentin murtavan Let It Be -levyyn liitetyn myytin

The Beatles.
All Over Press

Jackson myöntää pelänneensä lähettäessään Paul McCartneylle ja Ringo Starrille ensimmäisen kuusituntisen version elokuvastaan.

Ohjaaja Peter Jacksonin (Taru sormusten herrasta, Hobitti, King Kong) kauan odotettu uusi The Beatles -dokumentti Get Back on viimein tulossa Disney Plus -suoratoistopalveluun loppuviikon kuluessa. Kolmeen osaan jaetun, kokonaisuudessaan lähes kahdeksan tuntia kellottavan dokkarin ensimmäinen osa on jo katsottavissa, toinen osa julkaistaan perjantaina (26.11.) ja viimeinen osa lopulta lauantaina 27.11.

Jacksonin dokumentissa seurataan yhtyettä työstämässä viimeiseksi jäänyttä Let It Be -pitkäsoittoaan. Get Back on koottu Michael Lindsay-Hoggin vuonna 1970 julkaistua Let It Be -dokumenttia varten kuvaamasta materiaalista, jota on restauroitu samaan tapaan kuin materiaali, jota Jackson käytti They Shall Not Grow Old -sotadokumentissaan.

Yahoolle antamassaan haastattelussa Jackson kertoo uuden dokumentin näyttävän bändin aivan eri valossa kuin Lindsay-Hoggin alkuperäinen elokuva ja rikkovan Let It Be -albumiin liitetyn myytin siitä, että John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ja Ringo Starr olisivat olleet pahoissa riidoissa ja toistensa kurkussa äänitysten aikana – bändihän hajosi kuukausi ennen levyn ilmestymistä.

”Beatles oli neljä tyyppiä, jotka rakastivat toisiaan. Olen käynyt nuo 150 tuntia materiaalia läpi useasti eikä missään vaiheessa kukaan beatleista tappele keskenään. Niissä ei ollut yhtään vihaa. Toki siellä on erimielisyyksiä ja pientä kärsimättömyyttä ja sellaista, mutta kukaan ei missään vaiheessa korota ääntään. He oikeasti kunnioittivat ja rakastivat toisiaan”, sanoo Jackson.

Jackson myös myöntää, että häntä pelotti todella paljon lähettäessään McCartneylle ja Starrille ensimmäisen kuusituntisen version dokumentista tarkistettavaksi. Hän oli varautunut runsaaseen palautteeseen, mutta toisin kävi.

”Yleensä kun teen leffan Warnerille tai jollekin, saan takaisin seitsemän sivun verran kaikenlaisia huomioita ja kommentteja. Joten luonnollisesti odotin saavani sitä nytkin ja vielä paljon henkilökohtaisempia. Tyyliin: ’En halua, että tuo kohta näytetään’. Mutta he molemmat vastasivat vain, että sitä oli aika stressaava katsoa, mutta että se on myös definitiivinen kuvaus siitä ajasta. Paulista se näytti täydellisesti ja rehellisesti sen, keitä he olivat siinä ajassa”, Jackson toteaa.

”Sain takaisin ainoastaan yhden kommentin: ’Älä muuta mitään’. Se oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun näin kävi!”