”Olemme fiksuja, mutta emme ihan niin fiksuja” – Kiss tyrmää bändin nimeen liittyvän pitkäikäisen ja sitkeän huhun

Gene Simmonsin mukaan he kuitenkin harkitsivat puolitosissaan antavansa bändille astetta roisimman nimen.
3.3.2023 19:59

Kiss-yhtyeen käyttämät kasvomaskit eivät ole pelkästään viehättäneet ja vedonneet, vaan herättäneet joissain myös pahennusta ja pelkoa. Maskit ja yhtyeen kovaääninen rockmusiikki on yhdistetty – luonnollisesti – muun muassa saatananpalvontaan. Ovatpa jotkut ovat vieneet saatananpalvontasyytökset niinkin pitkälle, että yhtyeen nimen on huhuttu olevan todellisuudessa kirjainlyhenne sanoista Knights In Satan’s Service.

Yhtye vieraili hiljattain Howard Sternin radio-ohjelmassa ja radiopersoona nosti tämän nimeen liittyvän pitkäikäisen ja sitkeän huhun esille. Laulaja-kitaristi Paul Stanley ja basisti Gene Simmons tyrmäsivät oitis spekuloinnit siitä, että nimi olisi lyhenne yhtään mistään.

”Olemme fiksuja, mutta emme ihan niin fiksuja”, Stanley lohkaisi.

Stanleyn mukaan sana ’kiss’ – suudelma – vain pulpahti hänen päähänsä autoa ajaessaan. Nimi resonoi myös muissa, joten se lyötiin lukkoon.

”Minulle se oli sana, joka nousee kielen yläpuolelle. Voit mennä lähes minne tahansa maailmassa ja kun sanot heille ’kiss’, ihmiset ovat, että ’Ai, olen kuullut heistä’. Se on kuin antaisi bändilleen nimeksi vesi. Sitten on vielä kuoleman suudelma, intohimon suudelma… Kaikki nuo elementit yhdistyivät siinä, mitä me teimme.”

Simmonsin mukaan he harkitsivat kuitenkin hetken puolitosissaan myös astetta roisimpaa vaihtoehtoa Fuck.

”Kyllä siitä puhuttiin. Ensimmäisen levyn nimeksi olisi tullut It, toisen You. Mutta ei se ollut kovin vakavaa”, Simmons toteaa.

Lisää luettavaa