Oletko koskaan tutkinut, miltä Smells Like Teen Spiritin lauluraita kuulostaa, kun kappaleesta poistetaan kaikki muut soittimet?

Kun suurimpia rocklaulajia aletaan listata, ovat mukana tavallisesti esimerkiksi sellaiset kaverit kuin Freddie Mercury, Ronnie James Dio, Rob Halford ja Robert Plant. Jos mukaan ehdottaisi Nirvanan edesmennyttä Kurt Cobainia, saattaisivat edellä mainittujen ystävät nyrpistää nenäänsä ajatukselle – olkoonkin, ettei Nirvanan asemaa rockin uranuurtajana enää liiemmin kyseenalaisteta. Mutta että Kurt Cobain ja Dio samassa lauseessa? Ei kai nyt sentään.

Ei se loppujen lopuksi niin mahdoton ajatus ole, kuuntele vaikka alta. Kun superkuluneesta Smells Like Teen Spiritistä riisutaan möykkäkitarat, -bassot ja -rummut, jäljelle jää Cobainin laulusuoritus, joka on itsessään melkoinen taideteos: samanaikaisesti herkkä ja vihainen, sisäänpäin kääntynyt ja silmille ryöpsähtävä tulkinta, josta ei tunnelatausta puutu. Hattu päästä, tuollaisia suorituksia saadaan studion tarkkaamosta ihailla todella harvoin.

Dio muuten kuulemma kiertää tänä vuonna keikkalavoja hologrammimuodossa. Minkähänlaiseksi Dave ”Rockin mukavin mies” Grohlin naama muuttuisi, jos joku ehdottaisi hänelle Nirvana-keikkoja hologrammi-Kurtin kanssa? Siitä tilanteesta napatun videotallenteen haluaisin nähdä.