Oliver-yhtye juhlii ikuista juhannusta ja laulaa samalla juuristaan – ”Koti on hyvinkin paljon kaikkea muuta kuin seinät ja katto”

Jaakko Manninen

Yhtye työstää parhaillaan syksyllä julkaistavaa viidettä albumiaan.

Kotimainen poprockyhtye Oliver on julkaissut tänään uuden singlen Ikuinen juhannus. Virroilta kotoisin olevan yhtyeen laulaja-kitaristi Jari Väyliö muistelee kappaleessa kotiseutuaan suurella lämmöllä.

”Olen jo pitkään halunnut tehdä laulun juurista. Niistä juurista, jotka ovat muovanneet minusta sen ihmisen, joka tänään olen”, nykyisin Jyväskylässä asuva Väyliö kertoo.

”Koti on minulle oikeastaan hyvinkin paljon kaikkea muuta kuin seinät ja katto. Koti on ennen kaikkea ihmisiä ja heidän keskinäisiä suhteita. Ihmisiä, joihin voi luottaa, ihmisiä joiden kanssa on hyvä olla. Samaan kuvaan mahtuvat myös liplattava järvenselkä, pölyävä hiekkatie ja vehreät peltovainiot. Pienessä kaupungissa oli helppoa olla. Tuttuja riitti ja turvaverkosto oli melko vaivaton rakentaa. Ikuisen juhannuksen koti on minulle vahvasti sellainen muistojen, tutun ja turvallisen kuvaston paikka. Se on ihmisiä ja auttamista, se on tukemista ja kannustamista.”

Yhtye työstää parhaillaan viidettä pitkäsoittoaan, joka näkee suunnitelmien mukaan päivänvalon lokakuussa. Väyliö kertoo, että uuden musiikin äärellä oleminen tuntuu nyt käsittämättömän hienolta.

”Korona-aika vei keikat, mutta luovuutta ja bändin intoa päästä studioon se ei ole vienyt, päinvastoin. Syksyllä julkaistava levy kuulostaa energiseltä ja mahtipontiselta. Siellä on suurta ja siitäkin vielä suurempaa tunnetta ja oivallusta mukana enkä voisi enää innostuneempi levyn lopputuloksesta olla. Pääsispä jo kuulemaan sen kokonaan!”