Oppia nuoremmille: sopimukset kannattaa aina lukea ennen allekirjoittamista – Ex-Accept-laulaja harmittelee uransa isointa virhettä

6.12.2021 14:41

Entistä Accept-solisti Udo Dirkschneideriä pyydettiin nimeämään uransa suurin yksittäinen virhe Simfonia Metàl·lican hiljattaisessa haastattelussa. Miehen vastauksessa piilee opetus, joka meidän kaikkien on hyvä muistaa: lue sopimuspaperi aina ennen kuin rustaat siihen nimesi.

”Voin kertoa sen teille. Tämä on ainoa juttu, johon en todellakaan ole tyytyväinen”, Dirkschneider kertoo. ”Loin Accept-nimen. Ja sitten — vuonna 1980 tai 1981 meidän piti allekirjoittaa paljon dokumentteja. Toisinaan sitä ei oikein lue niitä sen tarkemmin. Lopulta kun he antoivat minulle potkut omasta bändistäni, löysin paperin jossa luki, että kaikki [Accept-nimen] oikeudet menevät [kitaristi] Wolf Hoffmannille. Se on todella iso ja huono juttu minulle. Nimi olisi normaalisti minun eikä Wolf Hoffmannin.”

”Se oli iso virhe — olla katsomatta mitä oikein oli allekirjoittamassa. Mutta se on mennyttä — [se tapahtui] aikoja sitten. Loppujen lopuksi en tavallaan enää välitä. Mutta toisinaan [ajattelen] tehneeni ison virheen. Mutta se tapahtui.”

Aiemmin tänä vuonna Dirkschneider torppasi Accept-reunionin mahdollisuudet TNT Radio Rockin haastattelussa.

”En halua sanoa mitään pahaa. Wolf on mahtava kitaristi. Hän on mukava kaveri — tiedän sen”, mies lausui. ”Mutta yksi juttu, miksi yhteenpaluuta ja muuta vastaavaa ei voi tapahtua on se, että hän varasti nimeni. Pitkän aikaa sitten, vuonna 1981, meidän piti allekirjoittaa joitain papereita. Olin todella nuori ja tuumin ’Joo, joo. Okei.’ ja allekirjoitin sopimukset. Siellä oli muiden papereiden välissä sopimus, ja hän sai oikeudet [Accpetin nimeen]. Mutta Wolf ei [järjestellyt sitä], luulen että se oli hänen vaimonsa. Hän oli Acceptin manageri, ja hän oli fiksu siirtäessään nimen Wolf Hoffmannille. Se on juttu, joka saa minut edelleen vihaiseksi — hän oikeasti varasti nimen. Olin tekemässä Acceptia jo vuonna 1968.”

Dirkschneiderin luotsaama U.D.O. julkaisi We Are One -albumin viime kesänä. Mukana lätyllä olivat myös entiset Accept-miehet Peter Baltes ja Stefan Kaufmann, jotka äänittivät Dirkschneider & The Old Gang -lipun alla vielä elokuussa julkaistun Arising-ep:nkin.

Lisää luettavaa