Ozzy Osbourne jyrkkänä: Black Sabbathin taru on loppu – ”Emme voi enää ylittää sitä, mitä olemme jo tehneet”

Laulaja sanoo kuitenkin olevansa milloin tahansa valmis yhteistyöhön kenen Black Sabbath -toverinsa kanssa tahansa.
9.11.2022 14:26

Tuoreessa Sirius XM -radion Ozzy Speaks -jaksossa Ozzy Osbourne vakuuttaa jälleen kerran, ettei hänellä ole mitään haluja enää aktivoida vuonna 2017 viimeisen keikkansa soittanutta heavy metal -pioneeri Black Sabbathia. Ei vaikka tämä onkin hyvää pataa bändin muiden jäsenten kanssa ja kitaristi Tony Iommi jopa vieraili laulajan tuoreimmalla sooloalbumilla. Kaksikko nähtiin myös elokuussa yhdessä soittamassa Sabbathin hittejä Kansainyhteisön kisojen päätösjuhlassa.

”Ei, ei enää Black Sabbathia. Mutta en kieltäytyisi tekemästä lisää juttuja Tonyn kanssa. Mutta Black Sabbath on täysin erilaista musiikkia kuin se, mistä olen tällä hetkellä kiinnostunut”, Osbourne toteaa.

”Sitä yhtä ja samaa ei voi tehdä loputtomiin. Se formaatti ei muuttunut mihinkään. Se oli todella suosittua pitkään ja ihmiset halusivat nähdä meidät. Tein jäähyväiskiertueen, joka oli surullinen siinä mielessä, ettei Bill Ward (Black Sabbathin alkuperäisrumpali) ollut mukana. Mutta olen jutellut Billin kanssa sen jälkeen. Hän on ihan okei. Voisin tehdä yhteistyötä kenen tahansa kanssa yksittäin. Mutta Black Sabbath on minun mielessäni loppu. Emme voi enää ylittää sitä, mitä olemme jo tehneet.”

Osbourne puhui mahdollisista yhteistyökuvioista muiden Black Sabbath -jäsenten kanssa myös pari kuukautta sitten julkaistussa Kerrang!-lehden haastattelussa.

”Jos Ozzy Osbourne ja Tony Iommi tekevät yhdessä levyn, se tulee kuulostamaan Sabbathilta. Tony oli Sabbathin soundi. Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että kun soitamme yhdessä, se heijastaa tavalla tai toisella sitä. Ehkä ne biisit, jotka hän teki soololevylleni (Degradation Rules ja No Escape From Now) ovat sitä, mitä Sabbath olisi tehnyt jos olisimme pysyneet yhdessä”, Osbourne tuumaa.

”Mutta haluan laskea Sabbathin jo lepoon. Jos [Tony] ja minä teemme jotain yhdessä ja hän haluaa tehdä siitä Sabbath-levyn, en halua olla siinä mukana.”

Lisää luettavaa