Ozzy Osbourne puhuu suoraan Tony Iommista: ”Hän pelottaa minua helvetisti ja tietää sen kyllä”

AOP

Ozzy Osbourne puhuu jälleen suorasanaisesti vanhasta Black Sabbath -yhtyetoveristaan Tony Iommista – ja tällä kertaa varsin ihailevaan sävyyn. Muistissa ovat edelleen parin vuoden takaisen kommentit, kun Ozzy totesi Sabbathin viimeisen kiertueen olleen jokseenkin epämukava kokemus, mutta uudessa Applen Broken Record -podcastissa laulaja tekee Iommille sekä muillekin Sabbath-jäsenille yksinomaan kunniaa. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

”Geezer Butler on hieno sanoittaja. Basistina hän on omaa luokkaansa. Myös Bill Ward oli aikanaan upea rumpali”, Ozzy sanoo.

”Tony on ikuisesti suurin. Hän on omassa sarjassaan. En edelleenkään ymmärrä, miten hän kykenee soittamaan kitaraa, hänen sormenpäänsähän on poikki.”

Ozzy kehuu sitä tarmoa, jolla Iommi sai Black Sabbathin reunionin aikaiseksi vaikka kamppaili samoihin aikoihin syöpää vastaan.

”Siinä on kunnon mies. Kun hänellä todettiin syöpä, hän vain sopeutui tilanteeseen. Sellainen hän on. Siinä missä minä itken ja valitan, hän on vain että ’täytyy tehdä mitä täytyy tehdä’. Sellainen hän on aina ollut, hyvin tyyni.”

Osbourne myöntää auliisti, että Iommi oli Sabbathin tärkein jäsen. Kaikki muusikot toivat kokonaisuuteen oman panoksensa, mutta Iommi oli se oikeasti korvaamaton osa yhtyettä.

”Porukka kyselee edelleen, miksi lauloin lavan sivussa. En tiedä. Kai se oli pelkoa”, Ozzy sanoo.

”Tony on sellainen kaveri, että jos hän kävelisi huoneeseen juuri nyt, minua alkaisi pelottaa. Hän pelottaa minua helvetisti ja tietää sen kyllä.”