Ozzy Osbournen hittilevyllä soittaneen kitaristin paluu riveihin kaatui yksinkertaiseen pyyntöön – ”En voinut antaa menneiden olla menneitä”

Jake E. Lee haluttiin taas Ozzyn bändiin, mutta kitaristilla oli paluulle yksi ehto.
3.1.2024 11:18

Tiesitkö, että Ozzy Osbournen bändissä hittilevy Bark At The Moonin (1983) sekä sitä seuranneen The Ultimate Sinin (1986) aikaan soittanut Jake E. Lee haluttiin takaisin bändiin 2000- ja 2010-lukujen taitteessa? Leetä pyydettiin mukaan keikoille sekä soittamaan vuonna 2010-julkaistulle Scream-levylle, mutta paluu kaatui kitaristin vaatimukseen siitä, että hänet merkitään Bark At The Moon -levyn kappaleiden tekijätietoihin oikein.

”Sain puhelun Sharonilta (Osbourne, Ozzyn vaimo ja manageri). Siihen aikaan vain kourallinen ihmisiä tiesi numeroni, mutta koska Sharon on Sharon, hän onnistui jäljittämään minut ja soitti minulle kotiin. Hän sanoi, että Ozzylla on ongelmia Zakkin (Wylde, Osbournen luottokitaristi vuodesta 1987) kanssa ja he etsivät korvaavaa kitaristia. Hän kysyi, kiinnostaisiko minua soittaa festarikeikkoja ja kenties seuraavalla levyllä”, Lee muisteli vanhassa haastattelussa, jonka Bravewords nosti hiljattain esille.

”En ollut tehnyt mitään sellaista pitkään aikaan, joten sanoin olevani kiinnostunut, mutta en voinut antaa menneiden olla menneitä. Sanoin, että voidaksemme mennä eteenpäin, meidän täytyy korjata yksi ongelma, joka on kalvanut minua alusta asti. Halusin nimeni Bark At The Moonin tekijätietoihin.”

Leen mukaan hän oli kirjoittanut kaikki levyn biisit So Tired -kappaletta lukuun ottamatta, mutta hänen ja basisti Bob Daisleyn nimet mainitaan ainoastaan Bark At The Moon -nimikappaleen tekijöissä. Kaikki muut on merkitty kokonaan Ozzyn nimiin.

”En halunnut niistä mitään takautuvia tai tulevia korvauksia. En halunnut niistä penniäkään. Minusta olisi vain mukava saada nimeni liitettyä biiseihin, jotka olen tehnyt. Sanoin jopa allekirjoittavani sopimuksen, etten tarvitse rahaa, kunhan nimeni vain lisätään tekijätietoihin. Jos voimme selvittää tämän, sitten voimme puhua mahdollisesta jatkosta. Sharon sanoi soittavansa minulle takaisin seuraavana päivänä, mutta puhelua ei koskaan tullut. Vastaus oli ilmeisesti ei.”

Leen sijaan Ozzyn bändiin päätyi kreikkalainen kitarasankari Gus G, joka soitti Scream-levyllä ja sitä seuranneilla kiertueilla aina vuoteen 2017 asti. Vuodesta 2017 lähtien Zakk Wylde on ollut taas virallisesti Ozzyn kitaristi, vaikkei olekaan osallistunut säveltämiseen tai soittanut levyillä viimeisimmän Patient Number 9 -albumin (2022) muutamia raitoja lukuun ottamatta.

Lisää luettavaa